Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Kallithea Beach eller Sunwing Sandy Bay?

Hej!
Sista dagen på Fanabe- ungarna pausar och jag spanar redan efter nästa semester . Har här haft terass med grind mot pool närmast barnpool - helt oslagbart!
Tänker att nästa resa förhoppningsvis kan bli i höst och väljer då mellan Kallithea och Sandy Bay. Fina ställen båda två har jag förstått! Plus för Sandy Bay då vi gillar att äta på olika ställen och inte köpa Inclusive- paket samt att familjens då tioåring som ju har vuxit ur Lollo o Bernie- stadiet gärna vill gå på upptäcktsfärd utanför hotellet med en förälder medans den andra är i närheten av miniland med småsyskonen (4 o 6 år).
Vi vill ha terass mot poolen (efter detta alt på Fanabe vill vi inte ha något annat- SÅ skönt att kunna gå in på rummet enkelt!!!) och på Sandy Bay verkar de inte vara inhägnade (royal family terass mot pool är väl de som är aktuella) Är de avgränsade alls? En fyraåring kan ju öppna grindar hur som helst men en avgränsning hjälper ju ändå till just som gräns på hur långt man får gå.
På Kallithea finns väl Lollo o Bernie- suitsen inhägnade vid poolen.

Är aktiviteterna i Teen Lounge/ Junior Club ungefär likvärdiga på alla Sunwing? Storebror har haft lite långtråkigt emellanåt här på Fanabe, men visst, större pooler och rutschkanor kommer att räcka långt för att avhjälpa detta.

Hm helt enkelt eftersökes hjälp angående vilket som passar bäst med givna förutsättningar - och lite grann huruvida Sandy Bays fördelar för oss jämfört m Kallithea motiverar prisskillnaden på 8 000?

Tack på förhand för svar- nu ska jag gå ut och suga det sista ur denna fina resa till Teneriffa

Kommentarer

 • Hej Anna-Karin!
  Låter som ni haft en härlig vecka på Teneriffa, skönt att boosta med lite solljus o ny energi såhär i vintermörkret.
  Känner så väl igen känslan att man bara vill boka nästa resa direkt för att få uppleva detta snart igen.

  Precis som du nämner, det är två fina ställen både Kallithea på Rhodos och Sandy Bay på Cypern och vi gillar båda mycket. Det som påverkade en del i vårt val av hotell sist för oss när vi nu reste sist var just att det fanns lite mer för oss att göra precis utanför hotellområdet på Cypern. Våra barn är 11 och 15 år och i deras ålder så är det ganska skönt att ha nära till möjligheten att blanda upp hotellets utbud lite med en tur på stan eller en runda på Nissi Beach där det finns en hel del vattenaktiviteter t ex.

  Vi trivdes dock väldigt bra på Rhodos också, det blir som en liten by i sig med dess olika hotellbyggnader och där är väldigt härligt också. Ligger fint vid havet, att sitta och äta på Costas Kitchen och blicka ut över det är så mysigt!!
  Det finns ju mycket att göra och se på Rhodos bara att ni behöver ta er en liten bit från hotellet för en del. Gamla stan ligger bara en kort taxitur från hotellet sen besökte vi ett vattenland en bit därifrån som vi tog oss med lokalbussen till som exempel om ni vill hitta på något annat någon dag även om dessa förslagen kanske mer är något ni vill göra ihop hela familjen.

  Jag tycker nog att Teen Lounge är ganska lika på båda destinationerna, kanske att jag upplevde det som att där var lite mer aktiviteter och ännu mer att göra på Kallithea just i det avseendet såhär när jag tänker efter men kan nog ha med att göra att mina barn var ännu mer i den åldern då de ville vara med på aktiviteter när vi var där (7 och 11 år då). Nu tycker de att det är ganska skönt att bara hänga lite i solstolen och ta det lugnt också även om de gärna är med på en fotbollsmatch eller liknande nu också. På båda ställena finns ju möjligheten att bara gå och sätta sig och pyssla lite i Teen Lounge eller spela tennis på hotellets plan, på Kallithea finns ju en minigolfbana på hotellet också där man kan roa sig också, kanske en sådan grej man kan gå iväg och göra med ena barnet om det andra barnet vill vara kvar på hotellet. Överlag tycker jag att det finns ett bra utbud på aktiviter på hotellen och bra och påhittig personal i Teen-Lounge som tar med barnen på mkt skoj om de vill.

  Lägenheterna då, på Sandy Bay har de lägenheterna som ligger mot pool inget staket eller grind utan mer en lägre häck med en ingång/utgång i mot poolen. Jag bifogar en bild från i somras längst ner i svaret här så kan du se lite hur de ser ut. Vill ni ha grind/staket är det precis som du skriver Lollo o Bernie lägenheterna alt. Happy Baby och dessa ligger inte mot pool utan en liten bit ifrån och mer i trädgården.

  På Kallithea har du Lollo o Bernie lägenheterna  med staket på Helios mot poolen, Happy Baby på Athena och vad jag kan se har även Royal lounge suiten med stor terass mot pool och hav på Athena staket runt terassen.

  Hoppas du fick lite vägledning, kanske att mina någon mer vill fylla på med tips och förslag på boende och aktiviteter som skulle fungera bra för er men detta är min uppfattning och förhoppningsvis lite vägledning så länge.

  Lycka till med planera och hör gärna av dig igen om du har fler frågor och funderingar!

  Hälsningar Anneli 

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

 • Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Anna-Karin,
  Det låter som att ni har haft det toppen. Vi har också suttit på balkongen och letat nästa resa när vi varit borta 😀

  Vi har varit på Kallithea flera gånger. Vi har inte varit på Sunwing Sandy Bay ännu, men bokat det nu till hösten.

  Jag tycker att Kallithea har varit toppen, och det enda vi har saknat har varit ett lite roligare närområde att strosa omkring på. Men med tanke på alla aktiviteter och bra bad, med pool och vattenrutschkanor och även havet så har vi inte blivit uttråkade på en vecka. Det är som vanligt när man åker på Sunwing-semester, tiden går alldeles för fort. Och i och med att hotellområdet är ganska stort så känns det heller inte instängt.

  Jag har hört mycket gott om Sunwing Sandy Bay, framförallt att det är en fin strand där och att maten, även där, är toppen. Och det är ju kul att testa något nytt.

  Det är ju lite varmare på Cypern. I de tabellerna som jag kikade på på Ving ser jag att i september är dagstemp. på Sandy Bay 32 grader och på Kallithea är det 29 grader. Jag skulle kunna tänka mig att många vill ha, uppskattar, och är villiga att betala extra för att det ska vara varmt.

  vänligen,
  Helena Z


  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Tusen tack för svar båda två !!! Jättebra med lite mer kött på benen!! Det låter ju toppen båda två, och  det verkar ju finnas mycket att göra på området på Kallithea . Ska klura vidare på det delikata beslutet .
  Har någon av er varit på Rhodos så sent som i början av oktober? Hur var vädret då? Cypern känns ju fortfarande ganska säkert vädermässigt den tiden, frågan är ju om Rhodos är det med?
  Tack igen för era utförliga svar !!

  Anna-Karin
 • Anneli P, en fråga angående bilderna. Är det alltså häck även på de lägenheterna som ligger mot poolen eller bara på de mot trädgården? Eller är det helt öppet in vid de mot poolen? På ”poolbilden” är det lite svårt att se och på den ”grönare” bilden är det ju så lummigt och fint att det känns som om de husen ligger mot trädgården?

  Tack, tack :)!!!


  Anna-Karin
 • Lägenheten som ser ”lummig” ut på bilden ligger längst ut i byggnaden som ligger mot poolområdet och är nog en av dem som har mest grön omgivning framför sig och ligger därmed också längst från poolen. De som ligger mitt framför har också någon häck framför sen solstolsområde mellan den och poolen. Finns lägenhet m terass på båda sidor poolen. Kommer någon bild till här på dessa lägenheter.

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack :)!!!
  Anna-Karin
 • Sandy Bay bokat i början av oktober ☀️. Sandstrand och närhet  till restauranger fick bli det avgörande. Det sägs ju att det blivit lite trångt där nu sedan OBC byggdes, men jag tänker att oktober inte är högsäsong och att båda hotellen kanske inte är proppfulla. Har någon av er någon uppfattning om i fall det blivit väldigt trångt senaste året?
  Tack :)!!

  Anna-Karin
 • Hej,

  Kommer att bli så bra, det är jag
   säker på!:-)

  Har hört många som oroar sig och uppfattar det som att fallet är som du säger mer folk kring poolen nu jämfört med innan OBC byggdes. Vi har besökt Sunwing både innan och efter detta men jag märker ingen markant skillnad. Vi har varit där under högsäsong juli/augusti och då är det ju naturligt mkt folk på hotellet så visst var det mycket folk men ingen större skillnad på när vi var där 2015 och 2017 tycker jag. Det är min uppfattning av det!

  När ni åker i oktober är det säkert lite lugnare också precis som du säger.

  Ha en bra dag!
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Låter bra !
  Anna-Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.