Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur mycket barnaktiviteter (3-5år) finns det på OBC Gran Canaria?

Hej! Hur mycket barnaktiviteter finns det på OBC Gran Canaria? Våra barn är 3 och 5år.

Finns det någon lekplats? Barnbuffe?

Vad innehåller minilandet? Är det lika stort som Sunwings?

Hur ofta anordnad barnpassning?

Kvällsshower för barn? Minidisco? Simskola?

Hur ser barnpoolen ut? Inga rutchkanor?

Kommentarer

 • Hej Emelie!

  Jag har själv inte besökt OBC på Gran Canaria än då det öppnats såpass nyligen men hoppas kunna göra det snart då jag tycker att det verkar vara ett toppenställe!

  Jag har läst en del om hotellet och mycket av det du undrar över, barnklubbar, minidisco etc. kan du hitta på OBC precis som du gör på Sunwing, kika på denna länken så kan du läsa mer om just det:
  https://www.ving.se/kanarieoarna/playa-del-cura/ocean-beach-club-gran-canaria/barnens-beach-club

  Enligt hotellets informationssajt ska det finnas en lekplats utomhus i anslutning till miniland.

  Barn upp till 12 år äter utan kostnad med betalande vuxen från barnbuffe/meny står det på Ving.se, så jag skulle tro att det fungerar precis som på Sunwing att det finns en buffé bara för barnen alt en barnmeny att välja ifrån även på OBC.

  Jag har tittat på kartan över resorten och barnpoolen ligger brevid miniland en bit bort från den stora poolen, hittar ingen info om att det skulle finnas rutschkanor i någon av poolerna.
  På denna länken kan du läsa om poolerna:https://www.ving.se/kanarieoarna/playa-del-cura/ocean-beach-club-gran-canaria/pool

  På denna länken kan du se kartan över resorten och hur poolerna ligger:
  http://images1.ving.se/images/SiteID1/FactSheet...

  Simskola erbjuds enligt Ving.se inte på OBC Gran Canaria i vinter. För att se var simskola erbjuds kika här:
  https://www.ving.se/sunwing/simskola

  Överlag tror jag ni kommer att känna igen mycket från Sunwing på OBC Gran Canaria, jag har fått uppfattningen om att OBC är som en lite lugnare & "softare" version av Sunwing och jag tycker det låter helmysigt och ser väldigt fräscht ut på bilderna.

  Hoppas att mitt svar hjälpte dig lite grann iallafall trots att jag inte besökt OBC i verkligheten än!:-)

  Hälsningar Anneli


  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Jag har skrivit till alla instanser (Sunwings Facebook, Hotellets mail, Vings telefon) ingen kan svara på hur minilandet, lekplatsen och barnpoolen ser ut.

  Om man ska spendera en vecka där så är det ganska avgörande.

  Tittar man på bilderna på nätet så ser man endast ett Filmrum. Får nästan känslan av att barn helst inte ska varken synas eller höras. Läser man texten så får man en helt annan bild.

  Så snälla om någon av er åker dit - vill ni skicka bilder då?

  Och en sista fråga - vad missar jag i barnaktiviteter när jag åker till OBC jämfört med Sunwing Resort.

  Mvh Emelie

  Emelie
 • Hej Emelie,

  Jag pratade med en tidigare kollega igår som precis kommit hem från OBC på Gran Canaria. (Hon jobbar inte heller på Ving). Hon och hennes man och två barn (typ 8 och 14 år, tror jag) var där och firade jul.
  Jag är själv väldigt sugen på att åka dit och frågade henne massor av hur det hade varit. Hon var supernöjd. Tyckte att hotellet var bra och fint. Maten var jättebra. De hade valt inclusive och var jättenöjda. Barnbuffen hade varit bra och yngsta barnet hade hittat mat hon gillade.

  Jag frågade om hon kunde rekommendera det och om hon kunde tänka sig att åka dit igen. Och hon svarade ja på båda dom frågorna. Men hon sa också att flera rum inte var klara och uthyrda och att de såklart hade lite lugnare och softare nu än det kommer vara när det är fullbelagt.

  Jag är helt säker på att det är jättebarnvänligt, det är ju ett sådant koncept. Anledningen till att man inte ser bilder med massa barn på hemsidan är nog säkert för att bilderna kanske togs innan hotellet öppnade.

  Tittar man vad som finns för barn så finns det vad jag kan se massor av aktiviteter, L&B familjeträning, L&B After Beach, L&B MiniPlay och L&B Adventure games, det verkar vara skattjakt och födelsedagskalas som finns på Sunwing också. Mina barn är 2 och 5 och jag tror att dom skulle tycka att det här hotellet är toppen. Vi har det högst upp på önskelistan inför sommarsemestern 2016.

  Hoppas att någon som varit där kommer att lägga in lite bilder framöver.

  vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej vi befinner oss på Obc gran canaria just nu och vi måste säga att ja det är fint men oerhört lugnt. Finns inte mycket mer att göra än att sola och bada. Och vi får också intrycket att barn inte ska ta så mycket plats här faktiskt. Miniland och en minimal gräsplätt, teen lounge och gym är beläget ner i en gång under jord så att säga och vår son som är 5 år och är "van" sunwing resenär efter 3 år i rad på fantastiska kallithea Rhodos Var mycket besviken på utbudet här och kvällens show". Lollo och bernie hade bara en liten halvdan show inklämt i fitness Rummet och en stunds disco på det sen var det slut. På kallithea är vi vana vid storslagna shower med både proffsig barnshow följt av vuxenshow på riktig scen och det är verkligen fullt drag. Förstår att det inte går att jämföra dessa två hotell rakt av men kallithea vinner so far i alla kategorier för barnhotell, mesans detta känns mer som ett vuxen hotell då det spelas lounge musik i högtalarna hela dagarna och barnen bara får "husera" under jord. 😉

  Mysan
 • Det finns ingen riktig lekpark här vilket vi tycker känns jättekonstigt på ett familjehotell. Ingen simskola och inga rutschkanor. Jag tror Ving skulle vara ärligare och marknadsföra detta hotell som ett vuxenhotell och ta bort de få lollo och bernie aktiviteter de har. Vår son sa på en gång att kommer inte farbror gruff och Isidor och d andra björnarna på kvällsshowen, han har längtat efter det hela året och jag har nog aldrig sett han så besviken när han insåg att det inte blev mer än så. Han ville tom gå tillbaka till hotellrummet utan att dansa vilket aldrig har hänt förut då vi har fått sluta honom från dansgolvet. Men maten här är bra tycker vi. Rent och fint fast väldigt lyhörda rum varav sovrummen ligger direkt i "hallen" när man kommer in så mN störs väldigt mycket av alla som går förbi och pratar utanför i korridoren.

  Mysan

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.