Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur brukar vädret vara på Mallorca i slutet av säsongen?

Hej! Vi har redan bokat en resa till Side East Beach i början på oktober. Men på grund av det politiska läget och konflikten med Syrien börjar det kännas lite osäkert. Jag vet att både Ving och UD håller koll på läget och att min oro säkert är ogrundad. Men magkänslan är inte ok. Iaf har jag nu börjat kolla alternativ, så till min fråga: Är Mallorca ett lämpligt resmål för sol och badsemester i slutet av september/början av okt? Vädret kan såklart variera men hur är det annars på anläggningarna, tänker främst på Sunwing Alcudia Beach och Cala Bona Beach, är alla aktiviteter igång, kaféer och restauranger öppna i omgivningarna?

Eller om någon har ett bra alternativ till destination den perioden så tar jag gärna alla förslag.
Vi åker två vuxna och två barn 7 och 8 år.
Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Lisa!
  Förstår att det kan kännas osäkert. Är man väldigt orolig över sådana här saker kan det kanske var idé att boka om. Dock är både UD och Ving noggranna och skulle inte förespråka resor dit om det var en påtaglig säkerhetsrisk. Men det måste man såklart känna själv.
  Ang vädret så är det stabilare i sep/okt i Turkiet än på Mallorca. Nästan omöjligt att säga hur det blir. På mallis kan det vara strålande sol och 27 grader en hel vecka och lika gärna regn och 17 grader i 5 dagar. Så himla svårt att förutspå.
  Det man med säkerhet kan säga är att det statistiskt har varit säkrare väder i Turkiet och några grader varmare.
  Jämförbart kan vara maj månad och för 2 år sen var vi på Cala Bona vid den tidpunkten och fick vissa dagar gå med jacka och tröja och vissa dagar låg vi vid poolen. Ett annat år på Mallorca var maj fantastiskt med helt lagom värme.

  Vid denna period är nog det bästa alternativet Turkiet. Men ni kan även kika på Kreta och Cypern som brukar ha något högre temperatur än Mallorca.

  Lycka till och ha en riktigt härlig semester vart än ni nu hamnar.

  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Lisa,

  Håller med Ronny och förstår att ni funderar en extra gång gällande Turkiet. Vi har själva rest till både Sunwing Side East & West i september/oktober så jag förstår vilken värme och sol ni längtar efter.
  Båda resorterna & stränderna är jättefina & mysiga.

  Mina tips på alternativa resmål när läget är som det är skulle vara Gran Canaria alt Teneriffa. På Gran Canaria finns Sunwing Arguineguin på Teneriffa hittar ni Sunwing Fanabe Beach. Vi har själv bokat en resa till Fanabe i november och då vi hoppas på sol och värme då så vill jag tro att det är även något varmare i oktober.
  Jag har även besökt Sunwing Arguineguin för många år sen i oktober och vill minnas att det var varmt och skönt hela veckan.
  Men det är ju lite som Ronny säger, vädret är alltid lite av en chansning om man väljer Europa på sen höst.

  Cypern och Sunwing Sandy Bay som Ronny nämde kan också vara ett alternativ. Då vi var där 2a veckan i september 2012 var de toppenfint väder och jättevarmt och skönt men ni funderade på någon vecka senare och även Cypern kan vara osäkert i oktober men troligen några grader varmare än Mallorca vid samma tid.

  Lycka till i er planering och återkom gärna om det är något annat ni funderar på och trevlig resa när det blir dax.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Ronny och Emely!

  Tack för snabb respons och bra svar! Jag bokade om till Teneriffa, Fañabé Beach igår. Där fanns det fortfarande kvar Royal Family rum, och det ville vi gärna ha. Känns mkt bra. Cypern har jag både hört och läst väldigt positiva ord om. Men det var lite för slutsålt. Så klart! Poppis ställe. Sparar det tipset till ett annat tillfälle!

  Tack igen för hjälpen!

  Lisa Ahlberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.