Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Värme, pool & hav i maj - Sunwing Kallithea Beach?

Vi har bokat en vecka i mitten av maj 2018 på Sunwing Makrigialos men börjar bli orolig just hur tempen i luft och framför allt poolerna är då ? Vad jag förstått värms ingen av poolerna upp ?

Börjar fundera på om t.ex. Cypern och Sandy Bay är ett bättre val då en del av deras pooler värms upp och dels verkar medeltemperaturen vara högre där än på Kreta ?

Å andra sidan verkar ju Sunwing Makrigialos läge med havsutsikt näst intill oslagbart... Beslutsångest... 
Är det någon som har några erfarenheter av detta och kan ge något bra råd .

Kommentarer

 • Hej,

  Då det är försäsong då i Medelhavet så är det svårt att sia om vädret. Det brukar kunna jämställas med den svenska sommaren där vädret kan skifta mellan varmt, svalt, sol och regn.

  Jag badar främst då det är höga temperaturer och skulle motvilligt bada i en sval pool, barn brukar dock vara mindre kräsna och bada då de får tillfälle.

  Då Cypern ligger mer söderut så är det nog som det står, chans till lite varmare grader men dock inte med någon större variation tror jag.

  Jag har varit på Cypern i slutet av april och Kreta i mitten av maj, på båda platserna visade vädret sig från alla de håll som jag nämnde här ovan. Det blev både soltimmar, någon regnskur liksom stunder med kofta på.

  Båda resorterna som du frågar över ligger väldigt fint till och håller hög standard. Makrigialos ligger högt och således med en väldigt fin vy ut mot havet. Transfern till Makrigialos tar ca 2h medan den på Cypern är på ca 50min.

  För och nackdelar, fundera över vad som är viktigast för er, återkom gärna med fler funderingar.

  Mvh Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack för bra svar Gölin. Såg även att det fanns en liknande tråd längre ner på sidan...

  Hur som helst valde vi att boka om till Cypern och Sandy Bay. Resonerade som så att en av huvudanledningarna till att man åker på chartersemester är ju trots allt att man ska kunna sola och bada och koppla av med familjen under längre perioder.

  Är poolerna otempererade och medeltemperaturen ligger på ca 23 grader på Kreta i maj så känns det ju spontant som att pool och även havstempen ligger ca 5 grader mindre, alltså runt 18 grader... Och det är ju ungefär som att bada i Sverige en normal sommar, och lite bättre vill man ju ha det när man väl är utomlands tänker vi...
  Grubblaren
 • Hej! Jag funderar i precis samma banor som du tidigare år, om jag ska åka till Sandy bay på Cypern eller Kreta i början på maj. Såhär i efterhand, kan du ge några råd och tips? Hur var poolerna, havet och lufttemperaturen? Kanske helt ska tänka om och åka till Kanarieöarna, men det ser ju enligt väderindikationerna på Ving inte ut som att det ska vara varmare där i maj, snarare tvärt om..
  Tacksam för svar från någon med erfarenhet av resor till sol och bad i maj.
  Johanna
 • Hej Johanna,

  Jag har besökt Cypern i början av maj & vi fick då soligt & varmt ca 25 men minns att det var kallt i havet. Vi badade bara i poolen på den semestern.

  Sedan har vi även även besökt SW Kallithea på Rhodos & SW Alcudia på Mallorca i slutet av maj. Då dessa resor var 2v fick vi många fina varma dagar men även några med regn, blåst & mindre sol.
  Värmen varierade mellan 22-30 grader & vi hade bättre tur med vädret på Rhodos än Mallorca. Men det kan ju bara vara otur.
  Kanarieöarna har jag endast besökt i okt & nov så jag har tyvärr ingen erfarenhet av värmen där i maj.

  Jag skulle valt Cypern i maj & gärna mot slutet om jag var dig.
  Hoppas ni får en härlig semester var ni än väljer!
  Med vänlig hälsning, Emely
  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.