Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur är stranden vid Side West Beach?

Hej!
Hur är stranden vid Side West Beach?
Vi har varit i Side tidigare och då tyckte jag att stranden på västra sidan var ganska skräpig, men det kanske beror på hur långt ifrån själva Side man är. Då bodde vi ca 2 km ifrån själva staden.
Då tyckte vi att den östra stranden var finare, men blev djup ganska snabbt.
Är det något lokalt centrum i närheten av Side West Beach förresten och är det enkelt att ta sig in till själva Side?
Kan också passa på att fråga vilket av Sunwinghotellen i Side som är bäst.
Vi som reser är två vuxna och en 11-årig tjej.

Kommentarer

 • Hej Karin!
  Kul att ni skall åka till Turkiet. Det är ju verkligen ett toppenställe som jag personligen tycker ger mycket valuta för pengarna.
  Stranden i Side West Beach upplevde jag som bra, lång och ganska långgrund. Är man ute efter den vitaste sanden kanske det inte uppfyller kraven riktigt men nog skulle jag säga att den är bra.
  Har inte upplevt det själv men tydligen skall det ibland finnas havssköldpaddor vid strandkanten.
  Det finns ett litet lokalt centrum, Evrenseki, cirka 250 m från hotellet. Vill ni in till Side centrum är det cirka 8 km och det går utmärkt att ta sig med taxi som inte är alltför dyrt.
  Jag har inte varit på East side så frågan vilket som är bäst att svårt att svara på. Bägge 2 ligger nära stranden men West side något närmre. East side ligger närmre Side centrum, ca 1,7 km, än West side och är byggt senare så kan därför upplevas som något fräschare.
  Så frågan är vad som är viktigt för er och vad ni värdesätter mest. Bägge hotellen är jättefina och erbjuder hela det unika sunwing konceptet.
  Återkom gärna om ni har fler frågor.
  Ha en riktigt härlig semester.
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Karin,

  Vad härligt att ni ska åka till Turkiet.

  Jag har nyligen besökt båda hotellen i Side och det som är bäst beror på vad ni vill ha.

  East är som Ronny säger nyare, större och därmed fräschare. Det ligger jättevackert mot havet så många rum har en underbar utsikt med solnedgång mot vattnet. Däremot är det mer ensligt utanför hotellet. Det är en grusig promenad på ca 10min till havet, det finns transfer bussar från hotellet men det är inga problem att gå och även om Side ligger nära så kan man inte gå dit tyvärr, men med taxi går det snabbt.
  West har ett lokala centrumet att erbjuda med mycket shopping och en trevligare och kortare väg till stranden. Men då längre resa in till Side. Hotellet är också mindre med färre rum vilket gör hotellet mer personligt.

  Stränderna skulle jag beskrivs som snarlika, fina, långa och inte skräpiga vad jag vill minnas. East strand är något lugnare och med färre hotell och restauranger i direkt anslutning till stranden än West som är mer väl besökt.

  Jag uppskattade båda hotellen på olika sätt. Oavsett vilket ni väljer så tror jag ni kommer bli jättenöjda med Side och Sunwing.

  Med Vänliga Hälsningar Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Det låter ju definitivt som om båda hotellen har sina fördelar.
  Tack för jättebra och informativa svar!

  Karin
 • Har varit till Side West Beach 1 gång tidigare och åker dit igen nästa vecka. Jag var helt nöjd med stranden där. När ni går från hotellet till stranden kan ni välja att följa en liten flod som flyter förbi hotellet. Där dök ibland upp till ytan jättestora sköldpaddor. Kanske lite spännande för 11-åringen. Alldeles bredvid hotellet låg det ett nybyggt köpcenter. Annars ligger "turistbutikerna" på rad ända bort till Kumköy och säkert bortanför också. Man bor nog en 7-8 km från Side centrum har jag för mig

  Hotellet var otroligt fint och maten fantastisk. Servicen likaså. Huvudpoolens vatten var ganska kallt i oktober och jag förväntar mig ännu kallare nu i april. Nära-döden-upplevelse att hoppa i den om man inte gillar isvaksbad. Poolen med rutschbanor var tempererad. Men vi var väldigt nöjda med Sunwing Side West Beach men vi har aldrig varit till East Beach

  Stefan
 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

  Lotta
 • Hej,
  Har varit i Thailand, Dominikanska republiken, Cypern, många grekiska öar och Side West Beach.
  Och jag får nog säga att Side har den mest badvänliga strand man kan tänka sig. Perfekt botten (inga stenar), precis lagom långgrunt för både barn och vuxna som vill dopa sig och lagom roliga vågor.
  Visst Thailand har den perfekta vita stranden, Karibien har mängder av fina snäckor, men Side är absolut bland de bästa enligt mig.

  Var väldigt nöjda med hotellet också även om den hettande och betonggrå vägen ner till stranden var seg för barnen (i det läget så är 400m mycket längre än man tror). Rekommenderas att ta vägen längs floden istället när man ska bada

  Henke

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.