Till senaste kommentaren

Sunwing Kallithea eller Sunwing Side?

Hej!  För och  nackdelar skulle ja vilja ha.  Sunwing side east eller sunwing kallithea.   Har lite svårt å bestämma mig så ja ställer frågan här.

Kommentarer

 • Hej Daniel!

  Det är två fina resort båda två och jag gillar dem båda mycket.

  Sunwing Side blev snabbt en favorit hos oss. Vi var där när det var nybyggt och upplevde det som väldigt fräscht och fint överallt.

   Resorten är mindre och ligger inte lika utspridd som Kallithea utan lägenheterna ligger i två ngt högre byggnader med pooler vid varje byggnad och sedan ligger receptionen/minimarket etc emellan dessa två.

  Det finns ingen strand precis vid hotellet utan den ligger en kort promenad bort alt så går det en buss emellan hotellet och stranden som man lätt kan hoppa på och ta istället om man vill det. Stranden är fin, ett plus för sandstranden här tycker jag.

  Turkiet ligger ju också ofta ngt prismässigt lägre än Grekland både gällande själva resan men också uppehållet på plats, restauranger, butiker etc.

  Sunwing Kallithea då.. Ett väldigt härligt hotell också, ligger väldigt fint precis vid havet och här är utsikten ett plus.

   Många boendealternativ i olika byggnader som ligger utspridda över området där ni kan välja det boendet som bäst passar er, finns möjlighet till poolacess, stora härliga terasser m.m.

   Nära till stranden, fint vatten inte sandstrand utan mer småstenig strand men absolut helt ok ändå. Väldigt smidigt att alternera med poolen och lätt kunna gå ner o doppa sig i havet.

  På Rhodos gjorde vi mer utflykter än i Turkiet, tog oss lätt m hyrbil, lokalbussen och taxi och besökte b.la fler stränder, Lindos, vattenland m.m. Besökte också både nyare delar av stan kvällstid men också Gamla stan som jag tycker är väldigt mysig.

  Vad som är för och nackdelar för er beror lite på vad just ni är ute efter men lite ”kortfattat” upplevde vi iallafall de två resorten såhär.

  För övrigt är ju konceptet mellan dem lika och finns där på båda såsom miniland, underhållning m.m och dessa har vi alltid tyckt varit kanon vart vi än varit. Hotellen och dess områden, restauranger håller hög och bra kvalitet, vi har alltid varit supernöjda vilket Sunwing vi än besökt!

  Återkom gärna om du har fler specifika funderingar om vad som skiljer dem åt eller om det är något annat du undrar över.

  Trevlig helg!

  Vänlig hälsning Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej.

  Hur mycket trafik är det på vägen som går precis utanför Resorten? Ser ut att vara en ganska stor väg, eller finns det plank eller liknande så at trafiken inte stör?
  Tänker på Sunwing Side
  David
 • Hej David,

  Det stämmer, vägen utanför Sunwing Side är både stor och vältrafikerad. Vi märkte dock endast av dess trafik när vi skulle korsa vägen för att promenera ner till stranden. Resorten ligger högre än vägen och är välavgränsad med mur och växtlighet. Vi hade en balkong som vette mot havet (och vägen) på andra våningen och stördes varken när vi satt där eller när vi var vid poolområdet. ’No worries’ enligt mig vad gäller trafikljud, desto mer viktigt att se upp när vägen ska korsas. Hotellet har en shuttlebus som går ner till hotellets beach club ca 2ggr/h om man vill undvika att vistas som gångtrafikant i trafiken (eller om benen är trötta).

  Sunwing Side är en väldigt fin resort som jag rekommenderar varmt!

  Med vänlig hälsning, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Hej!
  Ville bara inflika med ett svar. Jag skulle välja sunwing kallithea i stället.
  Därför att Rhodos är i mitt tycke mycket finare resmål än Side. Ett plus är oxå att besöka rhodos stad som är en charmig och mysig stad. Dessutom finns det kanonstränder på ön att besöka. Den grekiska maten är verkligen superbra oxå.

  Tess

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.