Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Frågor gällande bilvägen utanför Side East Beach samt vattenruschkanorma!

****Hej!
Vi funderar på att boka detta hotell till hösten med ett barn som då är 2,5 år. Det ser jättefint ut och jag har läst många bra recensioner, men det är några saker som gör att vi tvekar. För det första ser det ut som att det går en stor väg precis utanför, störs man inte av den när man ligger vid poolen eller i någon av lägenheterna?

På de bilder jag har sett verkar det inte finnas någon vattenrutschkana för mindre barn, stämmer det? Alltså kanske inte jätteroligt för en vild 2,5 åring?

Finns det något annat Sunwing hotell som skulle passa bättre med just en 2,5-åring med avseende på lek- och badmöjligheter? Vi skulle kunna tänka oss Turkiet, Cypern eller Mallorca. Flyger helst inte längre än så.

Vi bor gärna i en Lollo & Bernie suite också då det låter som ett bra koncept. Är det någon som kan berätta lite mer om vad som skiljer ett sådant rum från ett vanligt? Förutom inredningen och att det ligger på markplan.

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Vad kul att ni funderar på Side och East. Vi var där med våra tvillingar på då 3 månader och vår stora tjej på 4år. Det är ett jättebra hotell för barn även i 2 års åldern. Två poolområden där båda har barnpool med liten ruschkana ner i vattnet (ej vattenrutschkana) båda dessa barnpooler har soltak. De större poolerna är grunda i ena änden så där funkar också för lite mindre barn.

  Vad det gäller vattenruschkanorna så är det en rak och snabb och en långsammare och slingrig. Vår dotter åkte i vårt knä i den långsamma och de gick jättebra. Detta även på West då hon var 3år.
  Det som vi uppskattade med två poolområdet var att man kunde välja lugnet som ena området bjöd på då all aktivitet så som Lollo & Bernie etc låg vid det andra området. Så man kunde som förälder välja om man ville ha fullt ös eller lite lugnare.

  Vad de gäller bilvägen var de inget vi märkte av alls. Tyvärr så är det aldrig helt tyst vid poolområdet, om möjligt senare på eftermiddagen och ligger man precis i ytterområdet så kanske den hörs något.
  Vi hade vårt rum i mittersta delen av hotellet så inte heller då stördes vi av bilarna. Kan inte se framför mig att något annat rum heller ska påverkas, då de flesta rum är placerade med pooler alt restauranger emellan. Inga rum ligger i direkt anslutning till vägen.

  Side West skulle också passa men har endast ett stort poolområde och därmed inte möjligheten att få det lite lugnare. West har istället mer att erbjuda utanför området och närmare och mysigare väg till stranden. Gillar West och East lika mycket men på olika sätt.
  Sandy Bay på Cypern däremot har inte en lika bra barnpool tycker jag utan den är lite djupare. Vår stora var i och för sig drygt 2 år när vi var där och det gick jättebra. Vi var mycket på stranden som ligger nära och där famns det mycket sand att gräva i.

  Jag skulle rekommendera Side East om det är mest på hotellet samt på stranden ni tänkt vara. Det är dessutom enklare på East eller West med barnvagn. Vi hade ett rum på 2a våningen på Sandy Bay utan hiss. Det gick bra, men hiss är att föredra då man har småbarn och mycket grejer. Det finns säkert många rum som erbjuder hiss också men detta var inget vi tänkte på då vi bokade.

  Mallorca kan jag tyvärr inte säga något om förutom att det troligen blir vårt nästa resmål. Inte heller Lollo & Bernie suite, så detta överlåter jag åt någon av mina kollegor.

  Oavsett vart ni väljer att åka tror jag ni kommer bli jättenöjda.

  Med Vänliga hälsningar Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Stort tack för ditt svar Emely!

  Sara
 • Hej Sara!

  Jag har också varit på Side East Beach och håller med Emely om vad hon skriver om hotellet och vägen utanför, den var inget vi heller stördes av. Vi var väldigt nöjda med vår semestervecka där!

  Vi bodde inte i en Lollo och Bernie suit när vi var där och har tyvärr inte gjort det på något av de andra Sunwing heller men enligt våra norska Sunwingföräldrar ska det vara jättefina lägenheter. Vad jag förstår så är skillnaden från de andra lägenheterna precis som du nämner att här är det Lollo och Bernie motiv på väggarna och så är de utrustade med lite leksaker till barnen också. De nämner också att det varit en stor fin terass i de Lollo och Bernie suits de besökt och att de varit väldigt nöjda med detta boendet.

  Du nämner också Mallorca som ett tänkbart alternativ till Turkiet och det är absolut en ö jag kan rekommendera, Mallorca är jättefint och båda Sunwinghotellen är omtyckta av barnföräldrar.

  Vi har varit på Sunwing Cala Bona, ett fint hotell som vi tycker ligger väldigt mysigt till. Hotellet har två poolområden, ett vid huvudbyggnaden Bouganvilla och ett vid Mimosa. Vi höll mest till vid det vid Bouganvilla då det var där vi bodde och där var en större pool och två lite mindre barnpooler varav en var solskyddad. Enligt Vings hemsida ska det till sommaren 2015 komma ett litet vattenland med rutschkanor även här. Cala Bona, byn där hotellet ligger är liten fiskeby där man har ett fint promenadstråk alldeles utanför och man kan lätt nå lite fler restauranger och små butiker än vad man gör om man går utanför Side East Beach i Turkiet där du inte har något sådant utanför hotellet direkt. Stranden nedanför hotellet är dock inte jätterolig utan vill man sola och bada på stranden är det bättre att ta sig 800 m bort till "Cala Bona centrum" eller ca 2 km till stranden vid Cala Millor.

  Ett annat hotell som jag vet är mycket omtyckt av barnfamiljer är Sunwing Alcudia Beach där du har en fin sandstrand alldeles nedanför hotellet och även nära till centrum. Här har vi inte varit själva än så kan inte säga så mycket mer om det mer än att jag vet att det är ett väldigt uppskakat hotell.

  Vill också nämna Sunwing Kallithea på Rhodos som vi var på förra året, precis som alla andra Sunwing väldigt barnvänligt och även här hittar du många lekmöjligheter för din 2,5 åring. Det som är bra med just Sunwing Kallithea är att det är så kort transfer från flygplatsen tycker jag, 25-30 minuter så är ni framme på hotellet!

  Nu blev det mycket kort info skrivit om de olika hotellen men vill du ha fler tips och råd eller lite mer ingående information om vad vi tyckte om de olika hotellen så hör gärna av dig igen.

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Stort tack för era svar! Nu har vi en del att fundera på..

  Sara

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.