Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Väder och ev. störande smådjur på Sunwing Makrigialos Beach?

Hej!
Vi har bokat 1 vecka till Sunwing Makrigialos i slutet av augusti. Hur stämmer vädret överens med klimattabellen? Den säger 29 grader i augusti. Tänkte mest på om den kan sticka uppemot 40 grader...
Är det någon som störts av Cikadorna? Vi ska bo på Pallas Athina, och har träd i "trädgården", och dem kan ju hålla ett himla liv, och speciellt om man har dem så nära inpå..

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Jag besökte Sunwing Makrigialos i skiftet aug/sept för några år sedan. Jag har även gjort några resor till andra södra grekiska öar samt Cypern, Turkiet, Sardinien och Mallorca under samma tidsperiod. Min erfarenhet är att det är stor sannolikhet för höga temperaturer ibland snudd på 40gr c på de södra grekiska öarna inkl Kreta liksom Cypern och Turkiet. Temperaturen på Mallorca och Sardinien var inte alls lika het men fortfarande härligt värmande.

  Jag gillar att resa den här perioden då havet ofta är behagligt uppvärmt och värmen i luften fortfarande är högsommar, jag gillar hettan och med en bra skuggplats, svalkande hav nära och AC på rummet brukar det fungera bra ändå.
  Vädret vet man ju aldrig hur det blir men vill man undvika den riktiga hettan skulle jag rekommendera någon av de fina Sunwing resorterna på Mallorca; Cala Bona och Alcudia.

  Vad gäller cikadorna har jag inget speciellt minne från Makrigialos, vi bodde på Ocean Beach Club där och hade inte så mycket vegetation runt vårt rum. Jag brukar däremot inte störas av de ljuden annars heller så jag tror att det är högst personligt hur man upplever dem. Förhoppningsvis hittar någon annan med erfarenhet hit.

  Återkom gärna om du har - får fler funderingar,

  Hälsningar Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.