Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Flytväst och bilbarnstol i Phuket, Thailand?

Vi funderar på tre veckor på Kamala eller Bangtao beach i april. Barnen är då fyra år, samt sju månader. Hur har ni gjort med bil- och båtsäkerhet? Finns det ens bilbarnstolar och flytvästar för barn att få tag på?

Kommentarer

 • Hej Malin,

  När vi har rest till Thailand så har vi inte haft med några bilbarnstolar (rest med barn i åldrarna 8mån-5år). De minsta har jag oftast haft i en babybjörnsele på magen och de lite större har bältats med bil/bussbälte.

  Jag gissar på att hela spektrat finns inom trafik'säkerhet'; obältat i en tuktuk till taxifirmor som har barnstolar. Vill du känna dig garanterad en välskött barnstol/babyskydd rekommenderar jag dig att ta med sådant hemifrån. På Arlanda finns det speciella 'airshell'väskor att hyra där jag vet att bekanta har lyckats stuva ner både barnvagn och babyskydd.

  Vad gäller flytvästar så tror jag det är samma sak. Ibland finns det (i högst varierande skick) och ibland inte. Tror dock att det då framförallt är flytvästar avsedda för vuxna och inte barn - speciellt inte baby. Så samma här skulle jag rekommendera att ta med det som känns viktigt för er. Jag har inte varit ute på båtutflykter där ännu med våra barn och har således inte haft barntänket aktiverat i det avseendet tidigare.

  Vi får hoppas att någon med praktisk erfarenhet hittar hit,

  Hursom är det två fantastiska resorter ni överväger, vår familj återvänder till Sunwing Kamala i vår. Jag får återkomma med ett uppdaterat svar efter det :)!

  Hälsningar Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack för svar! Nu blir det Kamala :-)
  Airshellväska låter som ett bra tips, då får kanske både babyskydd och flytvästar plats. Ska ringa och fråga.
  Tack!

  Malin
 • Vill bara uppdatera för andra intresserade att vi hittade ett svenskägt transferföretag i Phuket som importerat Britax-bilstolar och Baltic-flytvästar. I övrigt verkar bilbarnstolar och flytvästar med krage inte gå att få tag på.
  Så vi kör på deras transfer för säkerhets skull :-)
  http://kids-on-board.se

  Malin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.