Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Flyga med barn

Hej!

Snart är det dags för den första semestern för oss. Har ni något tips om man ska flyga med små barn? Vad ska man ta med sig när man flyger? Vad brukar barnen gilla osv?

Kommentarer

 • Hej,
  Jag brukar ta med pixieböcker. En iPad med film och spel. Russin, riskakor och kex är också bra. Till femåringen brukar vi gå in på leksaksaffären på Arlanda och låta honom välja något. Oftast blir det lego eller något slags fordon. Oftast funkar det väldigt bra på flyget. Man får själv hitta på spännande saker att titta på och prata om. Vår längsta flygning var 10,5 timmar och det är klart att både föräldrar och barn blir lite less, men det är viktigt att inte tänka på hur lång tid det är kvar av flygningen utan istället tänka lite mer "här sitter vi och får ägna oss åt varandra". Ta inte med leksaker som låter, då stör man andra passagerare. Hoppas ni får en trevlig flygtur! Ta inte med för få blöjor om ni har ett litet barn :-) vänligen, Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Har inte med flyget att göra utan mer med destinationen - barnen blir i princip alltid lösa i magen på resa. Ta med proviva shots och låt dem dricka en om dagen i förebyggande syfte!

  Emma
 • Vi har haft olika spel och iPad full laddad med filmer!! Det har funkat bra ända sen barnen varit små!
  Filt o kudde har vi oxå alltid haft med oss 😀 då det inte alltid finns tillgängligt på flygen och små barn somnar gärna efter nån timma!!
  Inget godis och inge läsk på flyget för våra barn då dom måste sitta still har vi dragit in på allt med socker i 😀

  Lollo
 • Hej! Vet inte vilken ålder barnen är men största missen vi gjorde när vi reste första gången med våra 4 barn (varav yngsta då var 1 år) var att köpa flygmat till oss alla i förväg. Vi fick in 6 portioner med het mat samtidigt och det funkade ju inte. Alla barnen behövde hjälp och jag var livrädd att nån skulle bränna sig rejält, kommer ihåg att jag och maken slängde vår mat till sist. Numera har vi med en hel del ätbart till flygresan och köper dricka där. Det finns ju sen att köpa varm mat om man blir riktigt hungrig, det har vi gjort till barnen.
  Har ni iPad är det jättebra att ladda ner några nya spel som dom ej spelat/sett tidigare. Roligt med nytt. Sen tar vi även med nån ny Bamse, Kalle Anka tidning till de större att läsa och den yngstes favoritböcker som hon alltid vill läsa.
  Uno kortspel tycker barnen om att spela med en förälder, egentid. Vi brukar njuta att "bara vara" tillsammans med barnen. Man kan ju liksom inte så mycket så det är roligt att bara vara och lyssna på dem.
  Filt till dem yngsta är bra att ha med, kan vara kallt i flyget och de somnar ju oftast de små. Finns nog filtar att låna men de brukar inte räcka till alla och bra att ha egen i bussen sen också. Vi reser 2 ggr per år med våra 4 barn. En underbar familjetid som vi inte vill vara utan.

  Malena Walberg
 • Hej,

  Vet inte vilka åldrar ni har på barnen men mina är i dagsläget 1, 3 o 5år o det har alltid funkat toppen att flyga. Som minst har vi haft en 6mån med, vår babybjörn har varit flitigt använd med alla tre när de har varit små o inte haft eget säte. När de somnat har de suttit bra i den o jag har fått armarna över till att vara m de andra, äta osv. Bra att ha till speciellt nedstigningen är napp/nappflaska till de mindre barnen o tuggummi till de äldre för att hjäloa tryckutjämningen. Suveränt nu på senaste resan var att jag har hittat att det finns gröt på 'klämpåse' hemma i mataffärerna. Det var suveränt att slippa blanda gröt/välling m kokhett vatten o vänta på att det ska svalna. Lite frukt eller kex (så sockerfritt som möjligt) att ta till vid ev väntan är fint. Är de så stora att ipad eller liknande kan användas är det skönt m några nya spel eller filmer. När det är långflygning brukar jag köpa de billigaste vaccumförpackade kuddarna på ikea (gosa slån tror jag de heter) o packa ner i handbagaget. När de äldre blir trötta går det att bädda skönt på golvet åt dem o dra en filt över. Nu på senaste hemresan från Mallorca sa de äldre så fort de kommit ombord att de ville bäddas ner o när maten serverades hade vi tre sovande barn - lugnaste måltiden på resan :). Lite skrymmande kanske men med en plastpåse stl xl med i väskan är det sen bara att slänga ner kuddarna o ta med till hotellet så är maken fri från nackspärr under semestern...!
  De äldre brukar få packa ner i sin egen ryggsäck någon leksak, pysseltidning o någon mindre bok/pixie bok att läsa.
  Resan kommer gå toppen, trevlig resa! Med vänlig hälsning, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Ett tips angående det som Malena skrev ovan om att det inte funkar att få in varm mat bade till de vuxna och till barnen samtidigt är att helt enkelt be flygpersonalen om att vänta med att servera maten till de vuxna i sällskapet. Det har vi gjort flera gånger och det är aldrig något problem, bara att ringa på personalen när man vill ha in sin mat!

  Sanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.