Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sunwing Cala Bona Beach - byggnad Mimosa

Hejsan,
åker för första gången efter många många år charter och har bokat Cala Bona med avresedatum 28/4.
Vi är en barnfamilj med en 13 och 3 åring. Har aldrig varit på Mallorca, bara i Turkiet innan yngsta föddes.
Har vi gjort ett ok val eller borde vi tar något annat?
Tänker på ouppvärmt pool som jag såg först efter bokningen och den långa bussresan från flygplatsen till hotellet...
Vill gärna höra mer om själva orten, hotell, omgivningen.

Kommentarer

 • Hej Melanie!
  Grattis till resebokningen. Mallorca är en fantastisk ö som dessutom är underbar på våren. Man skall ju dock veta att vädret kan vara lite ostadigt under april. Själv var jag där med familjen i maj 2013 och då hade vi vissa dagar uppemot 30 grader och vissa dagar under 20-strecket. Det är ju som alltid en chansning man tar den tiden på året.
  Lite solsäkrare under denna period är det lite mer söderut som tex Turkiet och Cypern.
  Men som sagt är Mallorca en fantastisk ö och jag rekommenderar varmt ett besök i Palma, passar både barn och vuxna.
  Transfern till Cala Bona brukar inte upplevas så lång, speciellt med tanke på att det är en förhållandevis kort flygresa till Mallorca.
  Ni skall veta att Cala Bona har ca 800 meter till närmsta strand och vill man till den ännu bättre stranden på cala Millor är det ca 2 km.
  Skulle ni tycka det vore skönt med närhet till stranden skulle jag rekommendera Alcudia som ju också ligger på Mallorca.
  Vad ni än väljer önskar jag er en riktigt trevlig resa
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej Melanie,
  Du funderar på om ni har gjort ett bra val eller om ni borde välja något annat. Mallorca som resmål gillar jag personligen. Det är nära, man kan hitta god mat och det är en fin ö.

  Längden på bussresan går ju inte att göra så mycket åt. Jag upplevde den inte heller som jobbig. Man har hunnit sträcka på benen lite efter flygresan och man sitter och tittar ut på den nya miljön.

  Ouppvärmd pool i april har jag ingen egen erfarenhet av. Där får du tänka igenom hur viktigt det är för er familj. Om semestern blir förstörd om det inte är varmt och skönt i poolen så kanske det inte är ultimat med Cala Bona i april?

  Hotellet ligger nära ett hamnområde som är litet och mysigt. Det är ganska turistanpassat, jag vill minnas att vi såg både Italienska restauranger och ett sushiställe. Vill man ha paradismiljö är det här inte riktigt ett sånt stället. Då håller jag med Ronny om att det kan vara värt att kolla upp Sunwing Alcudia Beach på Mallorca.

  Men Sunwing Cala Bona är bra och fräscht och erbjuder massor av aktiviteter för alla åldrar. Man får ut mest av hotellet om man utnyttjar de möjligheter som finns till träning och aktiviteter. Frukosten var riktigt bra.

  Det finns massor att göra för barn och tonåringar. Sätt er ner och kika igenom utbudet av aktiviteter, träning och underhållning på hemsidan och prata igenom vad som är viktigt för just er familj när ni är ute och reser tillsammans, och vad ni ser fram emot att göra. En del utav nöjet är ju att kunna känna att man gjort ett bra val innan och längta medan man räknar ner dagarna.

  vänligen,

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej!
  Vi funderar på Mallorca i slutet av september och eftersom det skiljer ganska många tusenlappar mellan Cala Bona och Alcudia Beach tänkte vi prova det första (våra barn, 3 och 6 år vägrar ändå att bada i havet...). Vilken del av hotellet är bäst, vad skiljer dem åt?

  Mvh Maria

  Maria
 • Hej Maria!

  Jag är säker på att ni kommer att få en jättemysig semester på Sunwing Cala Bona! Har precis som du två barn som inte vill bada i havet ändå så då spelar det inte så stor roll.

  När vi har varit där har vi bott i huvudbyggnaden Bouganvilla, här har du nära till allt - receptionen, scenen, minimmarket, miniland m.m och det stora poolområdet alldeles utanför. Vi har trivts jättebra här!

  Den andra delen Mimosa ligger en liten liten bit bort, inte alls långt och detta området är lite mindre men ser trevligt ut, här finns ett poolområde här också. Jag upplever att det är lite lugnare vid Mimosa än vid Bouganvilla.

  Längst bort ligger Jasmin, upplever denna del som lite mer avskild men ser mysigt ut där ändå, här har du inget poolområde direkt utanför utan får gå bort till Mimosa eller Bouganvilla. Vilken del du än väljer att bo i så är det inga stora avstånd emellan dem och du har ändå närheten till allt.

  Hör bara av dig igen om du har fler frågor kring detta eller sunwing Cala Bona i övrigt!

  Ha en bra dag!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Anneli,
  En fråga till. Du beskriva de 3 hotellen, kan man nyttja allt på alla 3 hotell oavsett vilken man bor i av de, eller bara det som finns i sin egen hotell?

  Melanie
 • Hej Melanie!
  Hotellen ligger precis bredvid varandra och de är fritt att använda faciliteterna för alla gäster.
  Känslan är mer att det är ett hotell med olika delar bara.
  Ha en härlig dag!

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Jag tycker att hyrbil är att rekommendera när man är på Mallorca; särskilt om ni bor på Cala Bona som ligger lite mer "off" än t.ex Sunwing Alcudia.
  Mallorca måste man uppleva då miljön skiljer sig åt markant beroende på vart på ön man är, och Mallorca är en mycket prisvärd destination att hyra bil på!
  Missa inte bilturen längs med havet i Pollença-bukten och kör därifrån upp till cap de Formentor! Se Soller och norra kustens vackra vikar. Upplev Sierra de Tramuntana-bergen, vackra Porto Cristo på östkusten och ta del av guideböckernas tips!

  Anna
 • Kommentaren har flyttats till ett separat inlägg.

  Nathalie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.