Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Cala Bona i klass med Sandy Bay?

Hej. Vi har bott på sunwing sandy bay cypern 6ggr och kallithea rhodos 2 ggr och Makriagialos 1 gång. Vi älskar verkligen cypern och sandy bay men funderar på att testa Sunwing cala bona på Mallis nästa sommar. Hört att det är ngt mer slitet än sandy bay och stranden precis där är sådär...Men i övrigt? Vad säger ni? Är det ett nerköp? Också orolig över transfern om ngn av er åkt den om den är krokig eller om den är ok, många åksjuka? Sedan undrar jag med två barn på 10 och 14 vilken byggnad man ska välja. Vill gärna ha havsutsikt....Mvh Anneli

Kommentarer

 • Hej Annelie, Jag har varit på Sunwing Cala Bona. När vi var där pratade jag med ett par som varit på Sunwing på Cypern och dom sa att Cypern var snäppet värre.Att hotellet var finare och att stranden på Cypern var mycket bättre. När vi var på Cala Bona 2014 var det inte någon strand att tala om, men jag tror den är omgjord nu och bättre. I övrigt är det ett fint och bra hotell, Cala Bona, boka i huvudbyggnaden det är absolut bäst läge. Har inget minne av att det skulle vara jobbig transfer! :)Det kanske finns fler som kan hoppa in i tråden som har varit på båda hotellen. Titta också gärna i frågetråden "Vilket Sunwing är bäst" här i forumet.Vänligen, Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Anneli!

  Jag har varit på de hotellen du nämner och tycker mycket om både Cala Bona och Sandy Bay och i år återvänder vi till Cypern o Sandy Bay igen!

  Jag gillar Cala Bona för att byn är så mysig, inte så stor och det känns rent och fräscht överallt. Ayia napa som by tycker jag är lite mer sliten och exploaterad men tar igen det med sina fina stränder och turkosblå vatten.

  Precis som både du och Helena nämner upplevde jag inte stranden nedanför Sunwing Cala Bona som en direkt badstrand utan ni behöver ta en promenad på någon/några kilometer för att komma till en bättre sandstrand. Dock finns det en mysig strandpromenad att gå på.

  Hotellen i sig är lite olika, gillar att Sandy Bay är uppbyggt i lägre hus utspridda i en lummig trädgård, Cala Bona blir lite mer höghuskänsla. Jag gillar huvudbyggnaden Boganvilla bäst på Cala Bona, känns som det är närma och bra till allt och med en Royal-lägenhet med havsutsikt bor ni fint, har för mig att dessa lägenheter är nyrenoverade också och känns ju alltid fräscht.

  Det är svårt att råda till vilket Sunwing ni ska testa nästa år, båda är bra på sitt sätt och alla har sina favoriter. Sen är det ju alltid kul att testa något nytt, så är det ju.

  Anledningen till att vi väljer Cypern i år igen är nog närheten till stränderna mina barn 11,14 år som egentligen är riktiga poolbarn har nog aldrig badat så mycket i havet som där, möjligheterna till snorkling och att jag gillar uppbyggnaden av hotellområdet. Sen gillade jag maten på både Fino o La Tasca/Andreas Kitchen mycket, saknade Fino lite på Mallorca.

  Transfern till Sunwing Cala Bona var inget problem och utmärkte sig inte som krokigare eller besvärligare än någon annanstans, märkte inte av någon åksjuka hos någon!

  Återkom om du har fler funderingar om skillnader eller andra tips & råd!

  Hälsningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej,
  Jag kan bara instämma i föregående svar. Sandy bays resort är mysigare och havet inpå är fantastiskt.
  Men om ni känner för miljöombyte så är byn i Cala bona verkligen en pärla, perfekt att strosa på kvällarna. Stranden som ligger en bit bort har fint havsbad!
  Med vänlig hälsning, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack för alla svar! Vi har bokat Cala Bona. Tog faktiskt Mimosa med pool och havsutsikt. Vi får tro att det blir bra!
  Anneli
 • Det blir säkert toppenbra, kul att prova något nytt!☀️
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.