Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Buss till Rhodos stad

Hej,
Är det nån som har erfarenhet av att åka kollektivt med småbarn på Rhodos? Vi bor på Sunwing och vill åka in till stan, resan är 4 km. Känns det tryggt att ta bussen? Taxi har ju knappast några bilbarnstolar.
Mvh Julia

Kommentarer

 • Hej Julia!

  Vi var på Sunwing Kallithea för ett år sedan och då tog vi lokalbussen till vattenlandet i Faliraki med barnen.

  Jag tyckte det var smidigt & bussarna kändes helt okej att åka med så jag tror absolut att ni kan ta bussen in till Rhodos stad.

  Vi tog taxi in dit några kvällar då våra barn är lite äldre men ngn ggn gick det undan riktigt fort och kändes lite osäkert så jag hade också valt bort alternativet taxi utan bilstol och då hellre tagit bussen.

  Nu vet jag inte hur små era barn är men ett alternativ som vi provade när vi var där var att hyra egen bil av Avis på hotellet, vi fick då låna en bilkudde till dottern på 8 år. Nu kanske era barn är mindre och i behov av andra bilstolar (vet inte om det finns sådana också). Vi hyrde iallafall bil en dag och körde runt på ön lite och avslutade med att åka in med bilen till Rhodos stad på kvällen, det var också mysigt och smidigt att köra runt själva! Nu var detta ett litet sidospår och inte det du frågade om men bara en tanke som slog mig kanske också kunde vara en ide!

  Hoppas du fick lite hjälp av mitt svar och att ni kommer in till Rhodos stad!

  Ha en härlig semester!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Julia!
  Det var ett tag sen jag var på Rhodos men jag kollade snabbt med en kompis som befinner sig där just nu.
  Hon säger att det går bussar precis utanför Sunwing in till Rhodos stad. Dock är det inte så ofta de kommer i tid, om de kommer alls :-)
  Enkel bussresa kostar 5 euro. En taxi enkel resa kostar c:a 6-7 euro.
  Och det där med att åka utan bilbarnstol är ju något varje förälder själv får ta ställning till. Dock är det väl så att det är som Anneli skriver, att det ibland kan gå undan.
  Lycka till och ha en fin semester
  Mvh Ronny

  Ronny Olsson Sunwingpappa
 • Hej! Tack för svaren! Jag hade bestämt mig för bussen men när bussen kom såg den så överfull ut, det blev taxi med kvinnlig chaufför istället, det är verkligen bara en kort resa! Hon körde väldigt försiktigt och jag påminde henne i början.

  Hälsningar,
  Julia

  Julia
 • Hej!

  Så bra att det löste sig och ni kom in till stan! Låter som att ni fick en lugn och trygg färd också, skönt!

  Ha en fortsatt underbar semester!!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Vill bara tillägga att vi också tagit taxi med barnen ngn ggn när de var små och att det gått jättebra då & tror kanske att de flesta chaufförerna kör försiktigt när de är familjer/små barn med så är nog inte alltid det går undan
  för fort som vi upplevde just
  den ggn!-:)

  / Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.