Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Boendealternativ på Rhodos respektive Cypern

Hej! Vi har tyvärr tvingats avboka vår semester på vår favorit Sunwing Alcudia på grund av sjukdom. Nu letar vi desperat 😀 efter en ny resa i september/oktober.
Alternativen vi har är Sunwing Kallithea (Rhodos) och Sunwing Sandy bay (Cypern).
Eftersom vi är sent ute (ska förhoppningsvis åka om 3-4 veckor) så är mycket fullbokat.

Eftersom jag inte kommer kunna välja boende fritt, frågar jag om det finns något vi ska vara på vår vakt för när vi letar rum/lägenhet på dessa anläggningar.
Är det något som inte är så fräscht eller nära bilvägar osv.

Vi är en familj med två barn (3 och 6 år) samt min svärmor (som bor i eget rum/lgh).

På Cypern var alla "Royal family" och "happy baby" slut. Det är endast "vanliga" family-lägenheter som finns kvar. Hur är dom?

På Cypern är även all-inclusive slutsålt, men jag tänkte i så fall boka la tasca.
Hur är utbudet på snacks/lunch/middag om man inte är all-inclusive-gäst?

MVH
//Anna

Kommentarer

 • Hej,
  Jag har inte varit på Cypern, men jag har varit på Kallithea. På framsidan av hotellet har du parkering, väg och tennisbanor, så den andra sidan (mot havet) är att föredra, där har du flera områden med olika byggnader, titta på hotellområdeskartan. Vi bodde i huvudbyggnaden i ett Royal Family rum på andra våningen med stor terrass och havsutsikt och var jättenöjda. De renoverade delarna i Poseidon hade jättefina terrasser såg jag och Heliosområdet var också väldigt fint.

  Jag har sett här på forumet att det är jättemånga som skriver att dom listar Sandy Bay på Cypern som sitt favorit-Sunwing och jag skulle själv väldigt gärna vilja åka dit och bo där.

  Det är ju väldigt viktig med rummen och vi har nog alltid bott i Royal Family just för att man vet att man får ett riktigt bra rum då. Om jag var du skulle jag titta på vilka alternativ som finns för boende på Cypern, titta var du skulle vilja bo och sen ringa Ving och fråga om mer info för de specifika rummen, exempelvis när de senast renoverades, det betyder ju väldigt mycket att rummen infriar de förväntningar man har. Särskilt nuförtiden när man reser som barnfamilj och tillbringar mycket tid på rummet.
  Vänligen,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej!

  Tack för bra svar.

  Nu har vi faktiskt precis bokat resan. Det blev Kallithea och hotellområdet Triton. Jag blev såld på en stor lägenhet med delad pool. Har så klart lite oro över en 3.åring som är lite vild, men vi får helt enkelt ha superbevakning på honom. Som tur är har han rätt bra respekt för vatten (vi har landställe vid havet, så han är drillad hårt)

  Bokade även in svärmor på en lägenhet i triton och tror att det blir mysigt på kvällen att hänga på terrassen och se solnedgången 😀

  //Anna

  Anna
 • Låter superhärligt! Jag gick genom Triton-området en kväll och spanade lite på alla som satt ute på sina terrasser och det såg väldigt mysigt ut.

  Vi har pool hemma så jag känner igen den där känslan av superbevakning. Det är ju så när man har små barn, man får vara med och passa hela tiden, men det kommer ju vara lyxigt att ha poolen så nära, jag tror det blir jättebra :-)

  Ha en skön semester,
  Helena

  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Anna,

  Vad härligt me en resa till Rhodos, ni kommer säkert få en toppen semester där.

  Jag tänkte bara passa på att svara på dina funderingar kring Cypern & Sunwing Sandy Bay då jag gissar och hoppas att det kommer fler tillfällen till semesterresor i framtiden.

  Vi besökte Sandy Bay, hösten 2012 och även om mycket hänt sedan dess så är detta ett av våra Sunwing favoriter. Nu finns fler rum mot havet med delad privat pool etc men det är verkligen en toppen resort med gångavstånd till en jättevackert strand, stor & välplanerad resort med allt du behöver och närheten till Ayia Napa.

  Vi bode iof i en Big Familiy och så kanske inte ett helt vanligt rum och även om vissa delar av resorten 2012 inte var nyrenoverade hade vi ett kanon bra rum med allt vi behövde. Möjligen kunde mys faktorn öka men detta kanske är löst nu 2015. Vi hade heller ingen mer mat än just frukost bokad på denna resa och om man vill äta lunch & middag på hotellet finns La Tasca på dagen samt lunchbuffen och på kvällen tillkommer Fino som vi anser vara en av de bästa. Det finns även ett flertal restauranger längs bukten i Sandy Bay och betydligt fler vid Nissi Beach ca 10min från hotellet.

  Minimarket vill jag minnas som något större på just Sunwing Cypern och då givetvis full me frukt, snacks och dricka. Man går med andra ord inte hungrig.

  Trevlig resa och jag kan verkligen rekomendera Cypern & Sandy Bay till en annan gång.
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej! Vi bodde i Triton med pool med vår ettåring för ett par veckor sen, kan bara säga att du har gjort helt rätt! Vi älskade vårt rum med poolen precis utanför, bästa boendet, fräscht rum med badrock till alla, även en liten till barnet. Ha en skön semester!

  Anna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.