Till senaste kommentaren

Side, Makrigslos, Kallithea eller Alcudia?

Hej!  1  kollar på resor och när det ex står "kan störas av trafik" hur illa är det? Både lägenheter mot pool  samt  omgivningar?  Eller är de inte så farligt  tänkte på side i detta fall.  2: makrigalos står det kan  störas  av natt trafik till å från hotellet samt  kan störas  av köksfläkt från restaurangen.  Hur illa är det?  3:  har varit på kallithea 2 gr i rad nu och haft all incklusive.  Eller är det bättre  att  ha  "sunwing incklusive"  vad tjänar man  bäst  på.   4   samt sista konstigaste frågan. RÅD. Har varit på cala bona 1 gång kallithea 2 gr (stortrivdes där) men kul å prova nåt nytt.  Så funderar på makrigalos side eller alcuida hur står sig de i jämförelse med kallithea?  MVH   DANNE

Kommentarer

 • Hej Daniel,

  De första två frågorna har jag inte erfarenhet av tyvärr.

  Fråga 3: Vi har varit på Sunwing Kallithea Beach 3 ggr och alltid valt Kitchen Inclusive. Jag tycker att det har varit toppen för att vi alltid har haft frukost alla dagarna. Och det har varit toppen med 5 luncher och 5 middagar.

  En fördel med det är att man har flexibilitet och möjlighet att testa andra restauranger ett par dagar.

  Den stora skillnaden jämfört med all inclusive är ju tillgången till en större mängd mat vid all inclusive om man gärna äter mycket och ofta på semestern.

  Fråga 4: Jag har inte varit på Makriaglos. Sunwing Alcudia Beach har vi varit på, men det var längesen. Jag skulle säga att om jag jämför Sunwing Kallithea Beach med Sunwing Alcudia på Mallorca så skulle jag säga att stränderna skiljer sig åt, och att stranden på Sunwing Alcudia är finare, där promenerade vi runt lite mer i omgivningarna också. På Kallithea har vi varit mycket på hotellområdet och utnyttjat det utrymmet och inte känt behov av så mycket annat. Så det beror lite på vad man vill ha ut av semestern, vad som är bäst.

  Vi har också en tidigare tråd i forumet med många röster om vilket Sunwing som är bäst
  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/vilket-sunwing-ar-bast/

  Hoppas att du får mer input från fler här och lycka till med planeringen.

  vänligen,
  Helena
  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej Daniel,

  Vad det gäller din första fråga 1 så är det troligen upp till var & en vad man uppfattar som störande. Därför måste detta skrivas.

  Vi har besökt Side, Turkiet där det finns en väg nära hotellet som kan uppfattas som störande enligt Vings beskrivning.
  Vi upplevde inte denna väg som störande i ljud då det ställan är tyst på poolområdet ändå. Valde man dessutom en placering lite från vägen/häcken vid poolområdet så störs man mindre.
  Vägen kunde kanske mer upplevas störande när man behöver passera vägen för att ta sig till stranden som är på andra sidan om man inte väljer shuttle service.
  Vi har besökte Side en ggr & åker gärna tillbaks. Ett fint, bra planerade resort men två stora poolområden, något mindre än Kallithea men för den skull inte litet. Gångavstånd till Side town och en stor fin strand inom ca 10 min promenad om man inte väljer att ta hotellets strand buss.
  Ligger vackert mot havet och solnedgång.

  Även på Kallithea skriver Ving att det kan förekomma störande ljud från hotell/uteställe på andra sidan bukten/stranden. Detta var inget vi märkte av alls.

  Makrigalos har vi dessvärre inte besökt ännu men Alcudia, Mallorca var vi 2v 2018. Stranden är helt otroligt på Alcudia så spenderar ni mycket tid på stranden är detta ett bra val. En fin lång (ca 1km) & mysig strandpromenad in till Alcudia centrum där det finns utbud av shopping, restauranger, barer mm.
  Ca 1h med buss tar en utflykt till Palma vilket jag också kan rekommendera. SW Resorten är mer utspridd & byggnaderna ligger efter varann. Här är man inte lika mycket på resorten som på Kallithea. Väljer ni Mallorca & Alcudia skulle jag valt inclusive så ni har möjlighet att uppleva utbudet utanför hotellet.

  Lycka till med planeringen & trevlig resa!
  Med vänlig hälsning, Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.