Till senaste kommentaren

Blandade funderingar Sunwing Kallithea Beach?

Hej!
Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (10 och 12år gamla) som gjort en bokning av Sunwing Kallithea 1 vecka i juni och har några dagar kvar att bestämma oss om vi ska behålla bokningen eller boka av den. Vi tycker det känns som ett fint hotell men har lite funderingar kvar och hoppas att någon eller flera kan svara på.

Vi är även lite tveksamma till om vi endast ska välja Frukost eller även Allinclusive, egentligen gillar vi hellre att gå iväg och äta men känner också att avståndet gör det lite smidigt att ändå tillbringa många av måltiderna på hotellet och ta sig iväg några få gånger.

1: Vi tycker det känns som att det ligger lite utanför, men vad vi förstår det som finns det en del restauranger/taverner till lunch och kväll inom 15-20min gångavstånd, stämmer detta eller vi ska utgå ifrån att vi måste ta oss längre?
2: Är det enkelt att ta Taxi/Buss till ort med fler restauranger?
3: Vet att Ving anordnar båttur, är det någon som har erfarenhet av den, ingår mat och dryck i priset och är det värt det? Är det någon som åkt med andra båtturer som de kan rekommendera?
4: I menyerna på restaurangerna ser det inte ut att finnas många vegetariska alternativ, är det någon som vet om det går att få annat eller det finns bra alternativ på bufféerna.
5: Vet ni vad det kostar att enbart äta buffén om man ej har allinclusive?
6: Har läst en del som upplevt pooler kalla i juni, är det någon med erfarenhet av det?
7: Sista frågan, Vet ni om drycken vid poolerna serveras i hårdplast glas? eller mjukplast. Vi har tidigare varit på 2 olika Allinclusive hotell, ett av dem serverade i mjuka plastmuggare och det kändes väldig dåligt (kanske något märklig fråga men dock så viktig) =).


Tacksam för de svar vi kan få och är tacksamma om det finns andra synpunkter ni kan dela med er av.

Kommentarer

 • Hej,

  Sunwing Kallithea är i mina ögon ett väldigt fint och bekvämt familjehotell med hög standard.

  1. Jag skulle säga att det "ligger lite utanför". Det finns ställen att äta på i närheten. Hade en tidigare tråd med gäster som ätit utanför hotellet.
  https://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingforaldrar/d/sunving-kalithea-beach/

  Av de ställen jag såg från transferbussen och när vi var på supermarketen och handlade så var det inget ställe som såg ut att komma i närheten av hotellets standard när det gäller mat.

  Jag tycker att frukosten håller väldigt hög kvalitet och är värd att boka om man gillar frukost. 

  2. Det är enkelt att ta taxi.

  3. Jag har tyvärr inte varit på någon båttur och kan inte svara på den frågan.

  4. När du beställer a la carte är det menyn som gäller. Men på buffen upplevde jag att det fanns ett bra utbud av grönsaker, både varma och kalla och sallader.

  5. Jag tror att priset för buffen är ungefär detsamma oavsett om du förbokar eller betalar på plats.

  6. Jag har inte varit där så tidigt på året. Men det står att poolerna inte är uppvärmda.
  https://www.ving.se/grekland/kallithea/sunwing-kallithea?gclid=Cj0KCQiAvebhBRD5ARIsAIQUmnkswMY_u5s246RGMXyJ6GRPhd6kmRQWwTNi3benn1z0E8u1BnOWM9EaAqhuEALw_wcB&keyword=%20sunwing%20%20kallithea&matchtype=b&push=poolAndBeach

  7. Jag vet inte om det är hård eller mjukplast i glasen från baren vid hotellpoolen. Vi dricker bara vatten ur flaskor när vi är där. Men när jag söker och tittar på Instagram ser jag några få bilder där det ser ut som om det är mjukplast glas.

  Generellt tycker jag att det är ett väldigt bra hotell. Jag har varit där tre gånger. Nu har jag mindre barn och för oss har det varit perfekt och lagom att bara vara på hotellområdet, badat, ätit gott, tagit det lugnt och barnen har haft det roligt. Det har funnits mycket aktiviteter för dom och de har pratat länge om det och längtat tillbaka.

  vänligen,
  Helena 


  Helena Zetterquist Sunwingmamma
 • Hej,

  Flikar bara in och bekräftar Helenas svar ang glasen vid poolen. Pratade med min syster m familj som besökte Kallithea i somras och hade all inclusive, de säger att glasen var i mjukplast.

  Hälsningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Tack för era svar.
  Är det någon annan som har erfarenhet eller synpunkter att tillägga är det välkommet.

  Gärna tips på båtturer/båtutflykter antingen om den är bra via Ving eller någon annan ni rekommenderar.

  Hälsningar
  Tobias
  Tobias
 • Hej igen,

  Vi gjorde en del utflykter med bil men tror aldrig vi gjort någon båtutflykt på Rhodos någon gång. Tittade på Vings utflyktsutbud på hemsidan och jag kan tänka mig att det är riktigt trevligt att åka båtturen över till Symi där det även verkar som man får ta del av lite kulturella stop och sevärdheter, Symi ska vara en väldigt vacker ö.
  Även utflykten ”Ut på det blå” låter härligt, mer inriktad på bad och strand verkar det som och det är ju också väldigt härligt.

  Vings personal på plats brukar ha full koll och vara duktiga på att ge tips och förslag på utflykter efter just era önskemål. Går ni på välkomstmötet som brukar vara dagen efter ankomst får ni bra info där, passa även på att prata med dem efteråt eller vid något tillfälle när de är på hotellet för att få lite personliga tips.

  Hälsningar Anneli
  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.