Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Rumstyp - Sunwing Sandy Bay / Sunwing Kallithea Beach

Hej!
Vi är en barnfamilj med två barn som precis är hemkomna från Sunwing Cala Bona. Vi är mycket nöjda med Vings upplägg för barnfamiljer och vi börjar redan fundera på ytterligare en resa. Vi har tittat lite på både Kallithea och på Sandy Bay. Det är lagom långt bort med så små barn. Det lutar kanske åt Sandy Bay, men vi håller det öppet. Vi bodde i Happy Baby denna gång, men vill öppna för andra alternativ nästa gång. Kanske Lollo & Bernie-lgh eller Royal Family. Eller annat som passar ännu bättre. Barnen kommer att var 1 1/2 samt 3 år när vi reser nästa gång (vi tänker oss maj 2018).

För oss är följande viktigt:
1. Det MÅSTE finnas staket runt uteplats utan öppning eller med låsbar grind.
2. Vi gillar "lyxig" känsla när vi åker på semester, så gärna nybygge eller nyrenoverat.
3. Vi gillar utrymme, så minst 2 rum.
4. Vi vill gärna bo så lugnt och avskilt som möjligt, utan störande musik och trafik. Såklart gärna fin utsikt.

Vart ska vi åka och vilken byggnad/lägenhetstyp rekommenderar ni?

Hälsningar
Nina

Kommentarer

 • Hej Nina,

  Roligt att ni känner er så nöjda med Vings upplägg för barnfamiljer och er resa till Sunwing Cala Bona, vi känner precis samma i vår familj!

  Jag har klurat lite på vilket boende som skulle passa era önskemål bäst. Det finns väldigt många fina lägenheter med det där lilla extra ute på både Sunwings och OBC's resorter men alla lägenheterna har ju inte staket eller låsbar grind så jag börjar med de jag vet har det.

  På Sunwing Sandy Bay har Happy Baby lägenheterna och Lollo och Bernie lägenheterna inhägnad terass. Lollo och Bernie Suitsen ligger mest avskilt med en gräsmatta framför sen går en mindre väg utanför där man bl.a. kan ta sig ner till stranden, dessa är byggda 2013 enligt hemsidan. Happy Baby-lägenheterna ligger mer inne bland de andra lägenheterna och här har ni likadana lägenheter mitt emot med en gräsmatta emellan, här har ni närmre till poolområdet och restaurangerva än vad ni har om ni bor i Lollo & Bernie Suitsen. Dessa förstår jag ska vara renoverade 2014/2015. Vid båda områdena ligger en mindre lekplats utanför lägenheterna.

  Vet inte om det är aktuellt för er men de lägenheterna som jag upplever som lyxigast på Sandy Bay är dock Royal Family Suitsen med poolacess, de ser fina och fräscha ut och en del av terassen är inhägnad med låsbar grind.

  Väljer man att istället kika på nybyggda OBC precis bredvid tror jag egentligen att ni får precis den där lite lyxigare känslan på boendet ni efterfrågar. Här är det lite lugnare och jättefräscht men då är det samma sak att de lägenheterna som har inhägnad terass (en del av den) har också poolacess/privat delad pool framför terassen. Lägenheterna mot havet här har fin utsikt. Tycker ni inte att det känns bra med poolacess och balkong kan vara ett alternativ så finns de ju de som ligger fint mot havet också och om man så vill de ännu lite finare med stor takterrass, de ser riktigt härliga ut!

  Det var några år sedan jag sedan jag var på Rhodos men går vi över dit istället så hittar ni Lollo & Bernie Suites i byggnaden Helios med stor inhägnad terass framför som jag vill minnas såg fina ut. De ligger med terassen mot poolområdet så blir ju kanske inte så avskilt läge som ni önskar dock. Happy Baby-lägenheter finner ni här också både på Helios och Athena, även de ligger i anslutning till poolområdet om jag inte minns helt fel. Förhoppningsvis kan någon här på forumet fylla på med mer info och färskare minne ang. just dessa lägenheter. För övrigt har Royal-lägenheterna vid byggnaden Poseidon fint och lite lugnare läge mot hav men saknar dock inhägnad terass vad jag vet så de faller ju bort där då. I Triton-byggnaden ligger det också fina Royal-lägenheter men de har då också poolacess och delvis inhägnad terass.

  Det var lite om min erfarenhet av de lägenheterna ni efterfrågar och som sagt så kanske fler fyller på med tips på vad som skulle kunna fungera bra för er. Kika lite på de boenden jag nämnde och återkom gärna så ska vi försöka bena upp det och ge fler tips & idéer om ni så önskar.

  Hälsningar Anneli


  Anneli Persson Sunwingmamma
 • Hej Nina,

  Förstår verkligen att ni gillar Vings koncept, vi fastnade direkt efter vår 1a resa med vår då enda dotter på 7 månader.
  Nu 7 år senare är vi lika övertygade.
  Vi har både besökt Sandy Bay & Kallithea på Rhodos som blivit lite av familjens favorit.
  Då Anneli främst tipsat om Sandy Bay vill jag slå ett slag för SW Kallithea.
  Förutom kort flight på ca 3,5h så är även transfern kort & tar ca 20 min.

  Områden jag skulle rekommendera till er är främst Poseidon, där det är lungt/avsikt, fint renoverade rum & har en oerhört vacker utsikt speciellt om man väljer rum mot havet, men även mot gångväg är mycket bättre än vad man kan tror.
  Väljer ni Royal Family med balkong så kan ju inte baren rymma för dessvärre är inte markterassen inhängnad med grind. Vi ställde en solstol för öppningen vilket höll våra barn på rätt sida om terassen, men en grind hade ju klart varit önskvärt.

  Det finns även fler Royal Family rum som är fint renoverade på andra områden så som Triton & Athena men beroende på vilket rum man får är kanske inte alla rum lika avskilda.
  En annan fördel vi finner med SW Kallithea är storleken på resorten. Det finns fler poolområden, ett flertal restauranger & många stora ytor att vara på.

  Oavsett vilket ni väljer är jag säker på att ni kommer ha en toppen senester!

  Med vänlig hälsningar, Emely


  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Så himla stort tack för era engagerade svar! Vi ska verkligen fundera vidare utifrån alla era tips. Känns väldigt bra att ha lite mer på fötterna än bara egna antaganden.

  Hälsningar
  Nina
  Nina Jidetoft

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.