Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bangtao och Kamala i Thailand

Hej,
Vi åker med våra två barn 6 och 9 år gamla till Phuket i jan/feb. Några tips på var man äter bra runt hotellen? Andra tips på "bra att veta"?

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Vi kombinerade Sunwing Kamala och Bangtao för några år sedan, supernöjda med just kombinationen. Kamala ligger i en lugn men mer levande by medan Bangtao ligger väldigt lugnt och avsides på stranden.

  Vid havet nedanför Sunwing Kamala finns en strandpromenad där det finns ett flertal enkla strandrestauranger som vi åt de flesta av våra måltider på. Det finns säkert fler ställen inne i byn men vi trivdes bäst på stranden. Några måltider blev på Sunwings 'Fino' samt på dess vanliga restaurang, de håller god kvalitet och var en bra komplettering till det lokala utbudet.

  Då Sunwing Bangtao ligger vid en väldigt lugn strand valde vi att äta fler måltider på hotellets olika restauranger, väldigt nöjda här med. Några måltider blev efter stranden men då gick vi en stund innan vi blev nöjda. Smaken är säkert olika men jag är övertygad om att ni kommer bli nöjda.

  Vi reste med mindre barn så vi var inte direkt ut på några äventyr under denna resa men jag kan absolut rekommendera ett besök till marknaden som man snabbt når med taxi från Bangtao.

  Trevlig resa, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Tack!

  Annika
 • Hej Annika,

  Vi har oxå besökt båda hotellen i Thailand och jag håller med Görlin om beskrivningen av de olika resorten.

  Vi åt även inne i Kamala by/centrum, det kanske vi var lika mysigt som restaurangen vid stranden men vi hittade några bra ställen även där.
  De utflykter vi gjorde och som jag kan rekomendera är en tur till Phi Phi Island eller Railay. Men då bör man stanna någon natt för att de ska vara värt resan dit så man hinna se & uppleva något. Vi åkte till Phi Phi och stannade 2 nätter vilket vi verkligen tyckte va värt de då man på så vis få se me av Thailand.

  En kortare och betydligt enklare utflykt är en dagstur eller bara kvällstur till Patong centrum om man gillar att shoppa. Här finns allt och lite till, kanske inte det genuina Thailand överallt men bra shopping i köpcentren och god mat om man känner sig trött på sol & vad och vill se ngt mer. Vi tog hotellets "skjuts" dit och det var enkelt ta en taxi tillbaka. Smidigt och så åker man hem när man själv vill. Vill minnas att de var en taxiresa på knappa 20min och kostade under 50kr 2011.

  Sedan finns det mer vackra & lugnare områden på Phuket så som Kao Lak som ligger ca 9 mil norr om Kamala. Även andra stränder finns inom 30min taxi resa bort så som Karon Beach och Kata Beach om man vill se ngt annat men inte stanna borta över natten.

  Hoppas jag gav lite mer info och idéer. Hur som helst så kan jag lova att ni kommer få en underbar resa & minnen för livet.
  Återkom gärna om ni funderar på något mer.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack för svar!
  Hur är det med Mini-market, finns det ett utbud med "svenska produkter" (om det krisar helt med mat för barnen)?
  Kostar det pengar att ta take-away från La Tasca om man har inclusive?

  Annika
 • Hej igen Annika,

  När vi besökte Thailand och de båda hotellen i februari 2011 så var utbudet bra men kanske inte jättestort. Det har säkert hänt lite sedan dess men de fanns pasta, korv etc om det var svenska märken minns jag inte då vi reste med en bebis och hade annat fokus på super-market.
  Däremot så var maten på både La Tasca och på bufférestaurangerna jättegott och inte bara lokala rätter utan det fanns mycket västerländskt så jag skulle bli förvånad om era barn inte hittar ngt dom tycker om. Det finns pasta, pizza, hamburgare, kycklingrätter mm. Ni känner ju era barn bäst och me tanke på att ni ska ut och resa så antar att dom inte är så kräsna vad det gäller mat. Jag tror de kommer gå jättebra!
  Om det är något tillägg för att ta hem maten vet jag inte säkert men har ni inclusive och det även gäller på LA Tasaca (inte bara buffé) så borde det vara helt ok att "köpa" på take away. Vi brukar själva köpa take away någon kväll på resan från just La Tasca och det kostar nog tom mindre än än mer jämnför med att sitta på restaurangen. Däremot så brukar utbudet för take away vara något minde än de på plats.
  Kan se om någon av mina kollegor vet om det finns ett tillägg för take away när man har inclusive.

  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Emely,
  Tack snälla för ditt svar!

  Ha en fin helg!

  Hälsar Annika

  Annika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.