Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bangtao eller Kamala

Hej,
Vi planerar att åka till Thailand i mars/april och har med en bebis på 11 månader. Tanken är att vara där i tre veckor. Valet ligger mellan Bangtao och Kamalas familjehotell.
Vilket ställe skulle ni rekommendera? Blir man uttråkad av att vara på samma ställe i tre veckor? Läste om kombinationsresorna men att man då måste ta sig däremellan på egen hand. Hur lång tid tar det att åka däremellan? Och hur har ni som rest med så små barn gjort när ni åkt bil/buss. Tagit med bilbarnstol hemifrån eller haft i sele? Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej Hanna,

  Vilken underbar resa, Thailand i 3 veckor när det är som ruggigast hemma.
  Vi besökte både Kamala & Bangtao när vi var i Thailand med vår då 7 månader gamla dotter.
  Hade jag valt endast ett av hotellen hade jag valt Kamala & det främst för jag tycker resorten är mysigare & det finns mer öppna ytor främst runt poolområderna.
  Det är dessutom mer puls i Kamala även om det är relativt lugnt. Det är gångavstånd till flertalet andra restauranger som man ändå vill besöka någon ggr under 3v.
  Den stora fördelen Bangtao har är stranden & havet som är avsevärt finare än Kamala.
  Men efter 1v in i semestern då man är lite mer varm i kläderna rekommenderar jag att ni tar en taxi & åker till någon annan strand ex Bangtaoo om ni väljer att bo på Sunwing Kamala.
  Vi var också borta i 3v & i slutet på 2a veckan åkte vi till Phi Phi i 3 dagar. Inte för att vi tröttnat utan för att vi ville se ngt mer & vår dotter anpassade sig till värmen & klimatet bra. Vi kännde oss helt enkelt varma i kläderna.
  Tror inte ni tröttnar men skulle vi rest på liknade resa idag då med något större barn skulle vi kombinerat med 2 hotell. Antingen Bangtao isf i 1v som vi då skulle startat med eller något annat Ving hotell i Karon eller Karta. Dessa mindre orter ligger knappt 1h söder om Kamala.
  Mellan Kamala & Bangtao vill jag minnas det tog knappt 30 min med taxi och vi hade sele med oss.

  Hoppad det gav dig lite tips på vägen? Hör av dig om du undrar ngt mer.

  Önskar er en trevlig resa.
  Med vänlig hälsning, Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Hej Hanna,

  Helt rätt val av resmål och reseperiod tycker jag, vi har varit i Thailand i mars de senaste 2 åren och återvänder snart igen, vädret har varit toppen och havet varmt.

  Jag håller med Emely i det hon skriver och har även Kamala som favorit just för att det är stort och fräscht och ligger bra till om man vill ha lite varierade dagar.

  Jag länkar till en tidigare tråd som handlar om samma sak så kommer våra tidigare tankar med här också;
  http://sunwingforaldrar.ving.se/org/sunwingfora...

  Vi har kombinerat resmål I Thailannd 3st gånger under 2v resor och har då haft ca 1v per ställe vilket vi har uppskattat för att få lite olika miljöer. När vi bytte hotell mellan Kamala och Bangtao tog vi en taxi via hotellet - de är väldigt gästvänliga och hjälper med allt! Det kostar inte så mycket och det är max 30min emellan som Emely skrev.

  Har ni svårt att bestämma er brukar det gå att det göra det på plats med mot en mellanskillnad, då kan ni känna av hur ni vill ha det.

  När vi har rest med så små barn har vi haft dem i bärsele, jag tycker det är smidigt och bra att ha barnet nära.

  Hoppas att ni får en skön resa, Gölin

  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.