Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

All inclusive på Sunwing Kallithea på Rodos

Hej,
Första gången familjen ska besöka Sunwing Kallithea och vi är lite kluvna om vi ska välja all inclusive eller ej. Vet inte om jag har uppfattat det rätt men stämmer det att man äter man buffé både lunch och middag om man har all inclusive ?
Ingår ingen middag på finare restaurang där man blir serverad ?
Hur ligger priserna på hotellets restauranger om man ej tar all inclusive ?

Kommentarer

 • Hej Sussi!

  Så roligt att ni ska besöka Sunwing Kallithea, vi var där förra året och trivdes kanon!

  Vi är oftast också lite kluvna till hur vi ska göra med maten, inclusive eller ej när vi väl bestämt oss för resmål. Allt som oftast slutar det dock med att vi endast väljer att ha frukost förbokat då vi tycker om att kunna besöka lite olika restauranger på orten samt att välja rätter ur menyn istället för buffé. Dock är det ju väldigt smidigt när barnen är lite mindre och rastlösa att bara kunna gå in och ta av buffén och sätta sig och njuta av den direkt, men ofta upplever jag att det blir en lite ljudligare/livligare stämning i bufferestaurangen än om man väljer att gå till någon av de andra restaurangerna på resorten där det är lite mysigare stämning tycker jag. Vill tillägga att vare sig ni har inclusive eller inte så äter barn upp till 12 år alltid gratis ur barnbuffén som iallafall där vi varit än så länge står färdig och klar på alla restaurangerna på området så att barnen kan ta direkt ur den så att de slipper vänta på att er mat ska komma ifall de är hungriga direkt.

  Det finns ju lite olika inclusive-koncept på Sunwing..

  All inclusive, där du har buffé alla resans dagar, frukost, lunch och middag, dessa serveras i hotellets bufferestaurang. Ni tar maten själva som är färdiguppdukad på buffébordet, ofta är det temabuffer ex. Italiensk afton, Lokalt, Tex mex och dyl. I detta koncept ingår dryck, glass, snacks o dyl. övrig tid också under hela vistelsen.

  Sunwing Inclusive, där det ingår frukost alla dagar men lunch och middag endast 5 dagar av 7. Här kan ni alltså välja andra restauranger/beställa ur meny de två dagarna ni inte har buffé, där vi har varit har det varit två förbestämda dagar för detta. Här ingår inte fri dryck, snacks och dyl mellan måltiderna.

  La Tasca inclusive, där ingår frukost alla dagar och 5 luncher och 5 middagar äter ni på La Tasca, en mysig restaurang som ligger nere vid havet på Sunwing Kallithea. Här finner ni b la pizza, hamburgare, sallad och lokala grekiska rätter. Ni vuxna väljer vad ni vill äta/beställer från La Tascas meny och barnen äter från barnbuffen.

  Det är ju så olika vad man är ute efter eller hur man vill ha det när man reser och alla alternativen är bra på sitt sätt. Personligen så tycker jag att La Tasca inclusive låter lite lockande att prova på om vi åker dit igen, då har man möjligheten att välja ur en meny och så kan man äta ute på stan eller på restaurang Fino som är en lite finare restaurang de två övriga dagarna. När vi har tittat på resor har vi märkt att detta alternativ blir fullbokat ganska snabbt så man kanske inte ska vänta för länge om man vill boka på det.

  När vi var där åt vi ofta lunch på La Tasca och även ibland middagen på kvällen där eller så åt vi den på Fino eller på någon restaurang inne i Rhodos stad. Vi trivdes me detta upplägget och tyckte maten var bra både på La Tasca och Fino men i längden kan kostnaden springa iväg lite, priserna på restaurangerna kan väl jämföras med att äta på en restaurang här hemma i Sverige ungefär.

  På hotellets egen informationssajt kan ni hitta restaurangernas menyer och priser: http://kallithea.sunwing.net/food-beverage/
  La Tasca på Sunwing Kallithea byter i år namn till Costas Kitchen så det är där under du hittar det utbudet jag menar när jag skriver La Tasca.

  Återkom gärna när ni funderat lite på vad ni är ute efter så kommer vi gärna med fler tips och råd, eller om du har frågor kring hotellet eller Rhodos i övrigt!

  Ha en trevlig dag!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.