Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur är All-inclusiven på Sunwing Sandy Bay?

Hej,
Funderar på att boka all inclusive på Sandy Bay. Förstår att maten är god men stämmer det att det är lite väl mycket "skolmatsal" och att man hämtar maten på brickor? Och att även barnen äter på plastbrickor? Sitter man enbart inomhus och äter?
Kan man byta ut någon måltid till besök i Fino-restaurangen istället?
Hur är drinkarna? Kan man välja fritt från ordinarie drinklista? Hur är glass och vilken typ av snacks ingår mellan måltiderna?
Många frågor kring maten:) men tycker den är en viktig del av resan och vill gärna känna att det är lite lyxigt med all inclusive. Tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej Elisabet!

  Jag är nyss hemkommen från Cypern & Sandy Bay så har det mesta kring detta färskt i minnet och ska försöka återge det jag vet!

  Vi hade inte All Inclusive utan Sunwing Inclusive som istället innebär att man har frukost alla dagar men lunch och middag fem dagar så att man då kan passa på att prova andra restauranger de dagarna istället. I Sunwing Incluisive ingår inte heller snacks, drinkar etc. mellan måltiderna som det gör i All Inclusive.

  Frukost, lunch och middag intas i buffématsalen, det är en stor del inne men även en ganska stor del utomhus/stor terass under tak. Utedelen delades med Fino på kvällen så då var där inte lika många bord till förfogande för buffegästerna i utedelen då. Jag vet inte om tanken var att utedelen egentligen enbart var till för Fino kvällstid men när vi var där så satt man både där som Finogäst och Buffégäst, kanske för att det var högsäsong och mycket folk på buffén.

  Vi valde alltid att sitta i utedelen när vi kunde, satt bara inomhus en ggn på hela veckan. Inne blev precis som du säger mer känsla av skolmatsal och lite högre ljudnivå. Det finns blå plastbrickor att ta maten på om man vill, frukost använde vi dessa men lunch och middag tog vi bara på tallrikarna och använde inga brickor. Till barnen så fanns det plastbrickor med olika fack för maten, inte så jätteroligt kanske men många tyckte nog det var ganska smidigt och använde dem, vår 9-åring valde dock oftast bort brickan och åt på vanlig tallrik istället.

  Två kvällar i veckan serverades buffén på La Tasca, det var när det var tema Barbeque och tema lokalt/Cypriotiskt, det var riktigt mysigt.
  De övriga teman de hade på kvällsbuffén när vi var där var: Middle East, American, Tex Mex, Italien, och Asien.

  Vi bytte inte ut någon måltid mot Fino eller La Tasca och är därför osäker på om detta går att göra. På tidigare resor har vi gjort detta men vet inte om det alternativet fortfarande finns. Vi åt dock på både Fino och La Tasca också och var mycket nöjda med båda restaurangerna.

  Eftersom att vi inte hade All Inclusive så är jag också lite osäker på vad som exakt ingick mellan måltiderna men såg att där i snackbaren fanns glass, typ mjukglass, våfflor, sallader, baguetter, pizzaslices, etc och antar att detta stod till förfogande för All Incluisivegästerna, hade man inte All Inclusive så kunde man självklart köpa detta ändå också. Drickan som fanns här var, vatten, läsk , öl, vin och några olika drinkar tex. San fransisco och Sangria.

  Glassen som ingick till måltiderna var skopglass som man tog själv alt. små färdiga behållare till barnen, båda i smakerna vanilj, choklad och jordgubb och som tillbehör fanns strössel och sås. De kvällarna buffen var på La Tasca fanns även isglass/Twister som ett alternativ.

  I Limebar som hade öppet från kl. 17 så fanns det en särskild drinklista som All Inclusivegäster kunde välja från och där fanns en hel del tyckte jag, de vanligaste drinkarna och vin, öl, etc. Valde man från övriga sortimentet hade man som All Inclusivegäst rabatt på de drinkarna, tror det var 25% på priset.

  Jag hoppas att du fick svar på en del av dina frågor men återkom gärna om du har fler, både kring maten men också om du funderar på något annat kring hotellet eller Cypern i övrigt!

  Vi var för övrigt jättenöjda med vår vecka på Sunwing Sandy Bay, ett kanonhotell med närhet både till strand och stad!!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Oh tusen tack för snabbt svar! Precis den informationen jag ville ha!

  Elisabet

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.