Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

All inclusive eller inte på Sunwing Side East Beach?

Hej!
Sitter och ska boka resa och funderar på hur priserna på hotellets restauranger är? Tjänar man på att välja all inclusive? Två barn på 9 resp. 2,5 år ska följa med. Det blir väl mest att vara på hotellet skulle jag tro men några turer till staden kommer det säkert att bli!

Kommentarer

 • Hej Lisen!

  När vi var där 2012 så funderade vi precis som du i dessa banor kring all inclusive eller inte, vi bestämde oss för att inte välja det då vi tycker det är roligt att prova på lite olika rätter och restauranger. Frukost köpte vi till så det var den enda måltid som var förbokad hemifrån.

  Vi trivdes dock väldigt bra på hotellet så trots några turer till stan åt vi aldrig där utan åt alltid på någon av restaurangerna på hotellet. Lunchen åt vi alltid på Mehmets, där fanns allt från lättare rätter som t ex. sandwich, sallad till pizza och hamburgare m.m, som en mysig "kvarterskrog" var det. På kvällarna åt vi antingen på Fino restaurang där de hade både a'la carte och goda turkiska rätter, mycket god mat eller på Mehmets. En kväll köpte vi också till buffén som ingick i all inclusive och det var en mycket god buffé, jag brukar inte gilla buffer särskilt mycket men denna var jättebra och fräsch.
  Var vi än åt så åt barnen gratis ur barnbuffen men 10-åringen valde ibland att beställa något från menyn istället.

  Vi åt gott, barnen köpte glass och dricka och vi lite drinkar o dyl. i baren och unnande oss det vi ville ha under hela veckan och var lite oroliga vad notan skulle sluta på. (Hotellet är kontantfritt och man har ett kort från hotellet man betalar allt med. Vi hade lite dålig koll på hur mycket vi spenderat men man kan gå och höra i receptionen vad notan ligger på om man vill ha lite koll.) Hur som helst så blev vi positivt överraskade då notan inte alls var så hög som vi trott, jag tror att för hela veckan gick allt vi ätit, druckit & hittat på (betalaktiviteter i miniland o dyl.) landade notan på drygt 5500:- så vi tyckte vi fick mycket för pengarna där beroende på att priserna var bra i restaurangerna och o p ga att barnen åt gratis om de åt ur barnbuffen. Nu var detta 2012 som sagt så priserna har kanske höjts lite men klart prisvärt tyckte vi och vi kunde välja vad vi ville och maten var kanon.

  Oavsett vilket ni väljer är jag säker på att ni blir nöjda, buffén där är som sagt kanon den också!

  Hör av er om ni har fler frågor och ha en underbar semester på Side East Beach när det är dags!

  Hälsningar Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Bifogar även en länk till hotellets informationssajt där du kan se menyerna och priserna. Nu är det möjligt att det förändras lite till säsongen 2015 men så har du en ungefärlig uppfattning iallafall!

  http://sideeast.sunwing.net/food-beverage/

  M vh Anneli

  Anneli Kjellsson Sunwingmamma
 • Hej Lisen,

  Jag kan rekommendera "inclusive" skillnaden mot all inclusive är att det är två dagar i veckan som man inte äter buffén utan kan då välja Fino, Mehmets eller åka in till Side utan att "förlora" någon måltid. Dvs 7 frukost, samt 5 lunch och middag. Heller ingen glass eller snacks mellan måltiderna. Däremot fanns det alltid glass på lunch och middags bufféerna att ta själv.

  Vi var på Sunwing Side East i två v i höstas (sep 2014) och vi var jättenöjda med Buffén både på lunchen och kvällen. Även personalen som jobbade där ska ha ett extra plus. På de flesta "bufférestauranger" i allmänhet tycker jag att personalen kanske inte alltid gör sitt yttersta. Vi var mycket positivt överraskade, mycket serviceminded och glada. Det ingår även dryck unders lunchen och middagen (utan begränsning) så beroende på hur törstig man är så tror jag att det iaf blir en lite mindre kostnad i slutändan mot att endast ha frukost eller köpa allt eftersom.

  Vet man med sig att man gärna äter snacks, glass och kanske tar en öl eller så vid poolen kan all inclusive vara att fundera på men som Anneli skrev så upplevde heller inte vi priserna på hotellet som dyra.
  En tanke vi har kring all inclusive är att man kanske äter och dricker lite mer bara för att det redan är betalt och inte för att man verkligen vill ha 😀 bättre att köpa en glass/drink man är sugen på.
  Minns inte riktigt vad vår slutnota hamnade på då vi checkade ut men tror det tillkom ca 4000kr på 2v då vi hade köpt inclusive i förväg. Då ingick allt vi köpt i supermarket, vår stora dotters alla aktiviteter (minst 10) samt fyra lunch+ middag för 2 vuxna och ett barn då vi åt dessa måltider på Mehmets eller på Beach club nere vid stranden.
  Vi hade inte valt annorlunda idag om vi åkt men vet man med sig att man gärna vill lämna hotellet och inte vara bunden till några tider alls bör man endast välja frukost eller inga måltider i förväg. Frukost buffén är helt dignande, vi saknade inget och tröttnade inte på 2 veckor så den är verkligen både lyxig och god.
  Om du har fler frågor ang buffén etc svara jag gärna.

  Önskar er en underbar semester.
  Mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Tack så mycket för era tips!
  Vi valde först "all inclusive" men ändrade till "Sunwing inclusive" innan betalning. Tror att det blir bäst för oss! Jag tänker att om man endast tar inclusive så har man möjlighet att äta lite annat än buffé också. Sen kan man ju ha summan för "all inclusive" med i tanken för ett "tak" när det gäller köp av glass/drink/snacks! 😀

  Mvh Lisen

  Lisen
 • Tror ni kommer bli jättenöjda Lisen! Trevlig resa, mvh Emely

  Emely Enocson Sunwingmamma
 • Var där för två år sedan och det som jag minns är att det lönade sig ganska mycket att köpa något paket jämfört med lösa måltider i buffen. Vi hade all inklusive, jag har inte räknat på den, men antagligen så gick vi back på det jämfört med bara inklusive, dock är det väldigt bekvämt att slippa tänka på nåt när barnen är sugna på en lollo o bernie drink eller glass vid polen.
  Framför allt så är buffematen helt otrolig på det hotellet. Bästa jag ätit.
  Varierande, nyttigt och supergott för både vuxna och barn. Kul teman på kvällsbuffen.

  Henke
 • Kan man betala kontant vid utcheckningen när man vill betala notan. Eller måste den betalningen också ske med kort.
  Mona
 • Hej Mona,

  När jag drar mig till minnes så har jag för mig att vi betalade delvis kontant och delvis med kort. Jag vidarebefordrar frågan till Vings ordinarie personal med så kan de stötta med svar.

  Trevlig resa, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Hej Mona,

  Vad roligt att ni ska besöka Sunwing Side Beach.
  Vid utcheckning från hotellet kan man betala sin hotellnota kontant eller med kort.

  Trevlig resa!


  Pernilla Lundström Produktexpert, Ving
 • Vi åker 6 vuxna och två barn, nyfödd och 2 år. Det känns tveksamt att vi skulle behöva all inclusive, så jag undrar om någon åkt nu i år och köpt in sig på buffén och/eller ätit i restaurangerna och tyckt att det varit prisvärt istället för att köpa all inclusive direkt?

  Katarina
 • Hej Katarina,

  Jag var på Sunwing Side med min familj (barn 3, 5 och 7år) i aug förra året. Vi hade inte all inclusive och var supernöjda med resortens andra restauranger som var både prisvärda och lugna.

  Vi hade frukostbuffet som tillval, denna var vi väldigt nöjda med!
  Vi åt lunch på Sunwings beach club samt på Mehmets och middagarna åt vi främst på Fino. När vi åt mat åt barnen (under 12år) gratis. Glass och dryck köpte vi i poolbarerna och på Minimarket på hotellet.

  Trevlig resa, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma
 • Läst flera kommentarer och har barnen alltså ätit gratis oavsett vilket ställe på hotellet!? Jag trodde bara de åt gratis ur buffén med betalande vuxen, ej på resterande matställen på hotellet.
  Anna
 • Hej Anna,

  När vi besökte Sunwing Side så åt barnen (under 12år) gratis om minst en betalande vuxen åt med barnen. På Mehmets och Beach Club åt de ur Lollo och Bernie buffén och på Fino åt de gratis utifrån en särskild barnmeny.

  Med vänlig hälsning, Gölin
  Gölin Swessar Sunwingmamma

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.